Gemeente Zoetermeer

Opvang leerlingen De Regenboog geregeld, herbouw afgebrande lokalen duurt enige maanden

Afgelopen donderdagnacht is omstreeks half vier brand uitgebroken in de rooms katholieke basisschool De Regenboog aan het Kerkenbos 12. Van de zeven lokalen gingen twee lokalen verloren en liepen de overige lokalen aanzienlijke water-, rook- en roetschade op. Ook het aangrenzende gebouw van de OnderwijsAdvies West Zuid-Holland Schoolbegeleidingsdienst heeft aanzienlijke schade opgelopen.

De leerlingen van het getroffen schoolgebouw zijn deze week thuis of worden met behulp van buitenschoolse opvang opgevangen in de dependance van de school. In overleg tussen de gemeente en de betrokken school is vanaf 16 oktober voor de opvang van de leerlingen gekozen voor een oplossing, dat drie groepen tijdelijk huisvesting vinden in leegstaande lokalen in het schoolgebouw aan de Toverberg 3-4 (nevenvestiging van de openbare basisschool De Piramide), alsmede vier groepen tijdelijk onderdak vinden in het schoolgebouw aan het Willem Alexanderplantsoen 2. Voor alle zeven groepen is het vervoer met bussen geregeld.

De herbouw van de afgebrande lokalen zal naar verwachting enige maanden in beslag nemen. De rest van het gebouw zal na de schoonmaak weer gefaseerd in gebruik worden genomen. Met de verzekeringsmaatschappij zijn over het herstel van het gebouw inmiddels besprekingen gestart. De schade wordt voorlopig geraamd op ca. 1,1 miljoen gulden. Naar de oorzaak van de brand wordt door de technische recherche een onderzoek ingesteld. Het schoolgebouw is voorlopig dichtgetimmerd en afgezet met hekwerk.
---

Gemeente Zoetermeer © Oktober 2001