Gemeente Wijk bij Duurstede

Eurobalie in stadskantoor

In toenemende mate wordt u geconfronteerd met de overgang naar de euro, die over enkele maanden plaatsvindt. De gemeente Wijk bij Duurstede rekent het tot haar takenpakket de inwoners van de gemeente te informeren over deze overgang. Hiertoe behoort niet alleen het in drukwerk vermelden wat de eurobedragen van de gemeentelijke belastingen en leges worden, maar ook een stukje algemene en lokale informatie.

Algemene informatie
Sinds vorige week staat er in de centrale hal van het stadskantoor een eurobalie. Op deze balie liggen verschillende informatieve folders en materialen, die u een handje kunnen helpen bij de gewenning aan de nieuwe munteenheid. Deze informatie mag u gratis meenemen, tenzij anders vermeld staat. Voor allerlei leeftijds- en bevolkingsgroepen zit er wel iets tussen. Bij materialen die niet gratis zijn, bestaat de mogelijkheid deze te bekijken bij de balie van de cluster Communicatie en Voorlichting.

Lokale informatie
Binnenkort verschijnt er op deze pagina regelmatig een artikel met lokale informatie, waarin u antwoord krijgt op vragen zoals: waar zijn in de gemeente Wijk bij Duurstede de inwisselpunten? Tot wanneer kan ik daar terecht? Wat wordt er lokaal georganiseerd om te wennen aan de euro? Eveneens start er in oktober bij de gemeente een telefonisch spreekuur, waar u met vragen over de euro terecht kunt.