Ingezonden persbericht


Persbericht

BaByXL en TopIT gaan samenwerking aan

voor het leveren van xDSL-breedbanddiensten

waaronder VPN-maatwerkoplossingen

Den Haag, 16 oktober 2001 - BaByXL BroadBand DSL heeft vandaag bekend gemaakt dat zij een omvangrijke samenwerkingsovereenkomst aan gaat met TopIT, een toonaangevende distributeur van hardware en cross-platform netwerk & communicatie producten, voor het leveren van xDSL-breedbanddiensten. Ruim 600 bij TopIT aangesloten resellers kunnen binnenkort, naast een breed assortiment van hardware producten, nu ook xDSL-breedbanddiensten van BaByXL gaan aanbieden aan de zakelijke eindgebruiker.

TopIT, voorloper op het gebied van zakelijke IT-oplossingen op maat, voorziet met deze samenwerkingsovereenkomst in de sterk groeiende vraag van de zakelijke eindgebruiker naar (kosten)efficiënte breedbandoplossingen voor onder andere het verkrijgen van toegang tot het Internet. Het omvangrijke verkoopkanaal van TopIT kan die vraag nu beantwoorden dankzij een door TopIT geselecteerd Internet dienstenportfolio op basis van de geavanceerde xDSL-technologie van BaByXL. ADSL en SDSL-breedbandaansluitingen kunnen rechtstreeks bij de resellers van TopIT worden aangevraagd tegen een vast tarief per maand afhankelijk van de gekozen snelheid.

TopIT geeft haar resellers binnenkort tevens de unieke mogelijkheid om ook maatwerkoplossingen aan te bieden aan hun zakelijke klanten voor het bouwen van veilige bedrijfsnetwerken. BaByXL biedt TopIT deze kwalitatief hoogwaardige en (kosten)efficiënte oplossing in de vorm van een uitgebreide VPN-dienstverlening.

VPN staat voor Virtual Private Network en is uitermate geschikt voor iedere organisatie met meerdere kantoren/filialen waarvan de computernetwerken onderling gekoppeld moeten worden. De resellers van TopIT zullen nu, dankzij de geavanceerde xDSL-technologie van BaByXL, in staat zijn ervoor te zorgen dat (sub)locaties van haar zakelijke klanten worden aangesloten op een centraal netwerk van de hoofdvestiging van de desbetreffende zakelijke klant. Een belangrijk voordeel van een VPN-oplossing is dat (vertrouwelijk) dataverkeer voortaan niet meer over het (publieke) Internet wordt verstuurd maar binnen een gesloten privé bedrijfsnetwerk omgeving blijft. Een bedrijfsnetwerk kan op basis van VPN, al naar gelang de behoefte van de klant, op basis van zowel ADSL als SDSL-breedbandaansluitingen worden gebouwd.

De resellers van TopIT zullen, binnen het brede assortiment van BaByXL xDSL-dienstverlening, zowel bedrijfsnetwerk maatwerkoplossingen gaan aanbieden als oplossingen voor het ondersteunen bij het creëren van (kosten)efficiënte telewerkplekken. Telewerken is een uitermate geschikte oplossing voor iedere organisatie die haar medewerkers thuis gebruik wil laten maken van dezelfde applicaties met dezelfde snelheidsbeleving zoals die op kantoor worden gebruikt.

Brigitte Jacobs, algemeen directeur van TopIT distributie, verklaarde: Wij zijn zeer verheugd over de toekomstige samenwerking met BaByXL. De uitbreiding van onze huidige dienstverlening met xDSL-breedbanddiensten zal een belangrijke toegevoegde waarde betekenen voor de zakelijke eindgebruikers van onze resellers. De sterk groeiende vraag naar (kosten)efficiënte zakelijke breedbandoplossingen kan nu beantwoord worden dankzij geavanceerde xDSL-technologie, de kwaliteit van het BaByXL netwerk en de flexibiliteit van beide organisaties.

Frank van der Heijden, Chief Executive Officer (CEO) van BaByXL BroadBand DSL verklaarde: TopIT heeft dankzij haar sterke positie binnen de (tele)communicatiemarkt een stabiel distributiekanaal opgebouwd. Het distributienetwerk van TopIT bestaat uit meer dan 600 gespecialiseerde resellers en heeft een belangrijke rol van betekenis gespeeld in het verkrijgen van naamsbekendheid in de zakelijke markt als zijnde dé Internet Focused Distributor . Wij zijn dan ook zeer verheugd met deze kwalitatieve en kwantitatieve uitbreiding van onze verkoopkanalen. Beide organisaties zijn complementair en kunnen vanuit die positie de zakelijke eindgebruiker een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding leveren.


-einde-

Over BaByXL BroadBand DSL
BaByXL BroadBand DSL is een onafhankelijke Nederlandse aanbieder van een snel fijnmazig breedband (Internet)toegangsnetwerk. BaByXL levert haar breedbanddiensten aan Internet Service Providers, Telecombedrijven en resellers/distributeurs . Door gebruik te maken van geavanceerde DSL-technologie zorgt BaByXL ervoor dat de bestaande telefoonverbindingen van eindgebruikers ingrijpend worden opgewaardeerd. Hierdoor kunnen particuliere en zakelijke eindgebruikers beschikken over rechtstreekse toegang tot een geavanceerd always on breedbandnetwerk met gegarandeerde transmissiesnelheden tot 2 Mbps, 30 tot 40 maal sneller dan de huidige telefoonaansluiting. Deze gegarandeerde breedbandsnelheden brengen nieuwe multimedia-toepassingen via Internet, zoals het ontvangen en verzenden van videobeelden, binnen het bereik van iedere (zakelijke) eindgebruiker. Door het plaatsen van geavanceerde apparatuur in wijkcentrales maakt BaByXL breedbandcommunicatie op korte termijn beschikbaar in nagenoeg heel Nederland. BaByXL BroadBand DSL: www.babyxl.com

Over TopIT Distributie:
TopIT richt zich al jaren op de levering van Internet totaaloplossingen aan haar reseller kanaal. Daarvoor levert TopIT een assortiment kwaliteitsproducten en diensten. Daarmee kan de reseller van TopIT de klant voorzien van een oplossing op maat. TopIT hanteert flexibele partnerprogramma s met goede commerciële- en technische begeleiding. De nadruk ligt daarbij op optimale ondersteuning van zowel de reseller als de eindgebruiker. Voor meer informatie ga naar www.topit.nl of www.sneladsl.nl

Voor de redactie:
BaByXL BroadBand DSL
Bordewijklaan 50
2591 XR Den Haag
Stephanie Kiès
Marketing & Communications Manager
Telefoon: 070 3492 000
Mobiel: 062 2235 812
e-mail: s.kiès@babyxl.com

TopIT Distributie
Birkstraat 108
3760 DA Soest
Brigitte Jacobs
General Manager
Telefoon: 035 603 82 82
e-mail: brigitte@topit.nl