16 oktober 2001

Aanrijding Lisse (D1)
Een 28-jarige Lissense automobiliste is maandag 15 oktober rond 17.10 uur tegen een 54-jarige Lissense fietser aangereden. De automobiliste reed vanaf een uitrit de Heereweg op en liet daarbij de van rechts komende fietser niet voorgaan. Hij werd met pijn in de nek en schrammen naar het LUMC overgebracht.

Aanrijding Noordwijk (D1)
Een 52-jarige Noordwijkse automobilist is maandag 15 oktober rond 17.30 uur tegen een 17-jarige Katwijkse bromfietser aangereden. De Noordwijker reed over de Zeestraat. Aangekomen bij de rotonde met de Lijnbaanweg/Nieuwe Zeeweg/Weteringkade verleende hij geen voorrang aan de bromfietser die al op de rotonde reed. De Katwijker viel en werd door ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht. Hij had enkele kneuzingen maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Onder invloed Zoeterwoude-Dorp (D3)
Een 46-jarige Leidenaar is dinsdagochtend 16 oktober rond 02.20 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd overgebracht naar het bureau waar hem een ademanalyse werd afgenomen. Hij kwam tot een ademalcoholgehalte van 370 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Ruzie Leiden (D4)
Een 35-jarige en een 37-jarige Leidenaar kregen maandagvond 15 oktober rond 20.20 uur slaande ruzie met elkaar in de Willem Klooslaan. Toen de politie ter plaatse kwam, trof ze de 35-jarige Leidenaar met een hoofdwond aan. Ook bleken de rauiten van een portiekdeur kapot te zijn. Hij zei te zijn geslagen door de andere Leidenaar die een bekende van hem was. Hierna is de 37-jarige Leidenaar in een nabijgelegen woning aangehouden. De ruzie zou zijn gegaan om een geleend geldbedrag.

Diefstal van gevaarlijke medicijnen Leiden (D4)
Uit een restaurant aan de Haven is maandagmiddag 15 oktober rond 15.30 uur een tas gestolen met daaarin onder andere schildkliermedicijnen. Deze medicijnen zijn bij verkeerd gebruik uiterst gevaarlijk. Ze zijn van het merk thyrax, waarvan er ongeveer 90 stuks in een doosje zitten. Verder zaten er onder andere paspoorten en geld in de handtas.

Diefstal kauwgomballenautomaat Alphen aan den Rijn (D5)
Bij een bedrijf aan de Herenhof heeft een onbekende man geprobeerd op maandag 15 oktober omstreeks 22.25 uur een kauwgomballenautomaat weg te nemen. Getuigen zagen dat de man de automaat met zich mee trok. De man kwam op de Schelfhorst ten val en maakte zich vervolgens uit de voeten. De politie heeft van de getuigen signalementen opgekregen en stelt een onderzoek in naar de identiteit van de dader.

Aanhouding na inbraak Alphen aan den Rijn (D5)
De politie kreeg dinsdag 16 oktober omstreeks 02.30 uur een melding dat er zou worden ingebroken in de stationsrestauratie. Getuigen hadden gezien dat de dader zich vervolgens in een leegstaand pand aan de St. Jorisstraat ophield. De verdachte kwam na aandringen van de zich om dat pand geposteerde politie naar buiten. De man 41-jarige man uit Alphen werd aangehouden en wordt in de loop van de dag verhoord over de inbraak. Een 16-jarige jongen uit Zwammerdam is eveneens aangehouden. Hij had zich eerder bekend gemaakt als getuige van de inbraak, maar bleek in het bezit te zijn van sigaretten die uit de restauratie gestolen waren. De jongen wordt aan de tand gevoeld terzake heling.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk a/d IJssel (D6)
Een 27-jarige automobilist uit Nieuwerkerk a.d. IJssel is dinsdag 16 oktober omstreeks 01.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gesignaleerd toen hij op de Schielandweg in verboden richting reed. Agenten troffen de man met zijn auto daarna aan op de Merwede. Hij bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 475. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Aanhouding na vechtpartij Gouderak (D8)
Maandag 15 oktober vond omstreeks 18.00 uur een vechtpartij plaats op de Kranepoort. Eerder op de dag had er een vernieling plaatsgevonden aan auto. Toen de betrokkenen elkaar daarop troffen op de Kranepoort ontstond een woordenwisseling en een vechtpartij. Een 30-jarige man uit Gouderak raakte daarbij gewond en heeft zich voor controle bij het Groene Hartziekenhuis vervoegd. Een 40-jarige man uit Gouda is aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie stelt in de loop van dinsdag 16 oktober een nader onderzoek in naar het incident.