NBBS

Airtrade Holland neemt Budget Air over uit faillissement NBBS


Curatoren maken overname bekend:
Airtrade Holland neemt Budget Air
over uit faillissement NBBS

Leiden, dinsdag 16 oktober 2001 - De curatoren van NBBS maken bekend dat zij overeenstemming hebben bereikt over de verkoop van het merk Budget Air en de bijbehorende Budget Air winkels. Het gaat om vier winkels in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. De nieuwe eigenaar is Airtrade Holland, onder meer bekend in de reiswereld door de exploitatie van de 'Vliegwinkel'. (Er zijn vijf Vliegwinkels; in Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Arnhem en Maastricht met een eigen website Vliegwinkel.nl.) Airtrade is onderdeel van BCD Holdings NV.

'Wij zijn verheugd over deze transactie die aan circa tien personeelsleden van NBBS werkgelegenheid zal bieden,' aldus mr J. Lemstra, één van de twee curatoren. 'Ook over de opbrengst zijn wij tevreden. Overigens zullen hierover geen mededelingen worden gedaan.'

De heer mr M.J. Bruna corporate counsel van BCD: 'De winkels gaan voorlopig door onder de huidige naam, maar de bedoeling is dat zij straks omgedoopt worden tot Vliegwinkel. Hiermee versterken we onze marktpositie en breiden we ons winkelnetwerk uit. Wij vertrouwen er op dat de huidige malaise binnen afzienbare tijd ten goede zal keren. Daarom hebben we deze aankoop gedaan.'

Over BCD Holdings:
De Travel Services groep van BCD Holdings is een van de grootste reisbedrijven ter wereld. Het bedrijf verwacht dit jaar een omzet van ruim 11 miljard gulden en telt 9.000 medewerkers in 1.850 vestigingen in tien landen in Amerika en Europa.

Tot de Travel Services groep van BCD Holdings behoort o.a. WorldTravel BTI, de nummer drie reisorganisatie in de USA. In Nederland is BCD eigenaar van zakenreisbedrijf WorldTravel BTI en Rottink Reisburo met een keten van meer dan 100 toeristische reisbureaus. Verder zijn er BCD reisbedrijven in Argentinië, België, Luxemburg, Frankrijk, Portugal en de Oekraïne.