Politiebericht Flevoland: gehele regio 16-10-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Storten asbest
ZEEWOLDE Op de Gooimeerdijk betrapte een Utrechtse politieman maandagmiddag een 75-jarige inwoner van Laren op het storten van huishoudelijk afval, waaronder stukken asbest. De man verklaarde dat hij een paar weken geleden had gezien hoe een boer daar vuilnis stortte. Hij had zijn afval naar de stortplaats in Huizen willen brengen, maar die was gesloten. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Het is nog niet bekend om welk soort asbest het gaat.

Aanrijding met gewonde
URK Een 8-jarig meisje uit Urk rende maandagmiddag vanuit het Wilhelminapark de Damlaan op. Zij liep tegen de zijkant van een passerende auto, bestuurd door een 19-jarige inwoonster van Urk. Het meisje liep een hersenschudding en blauwe plekken op en is naar huis gebracht.

Rijden onder invloed
ALMERE Op de Hengelostraat werd maandagavond een 46-jarige bromfietser uit Almere gecontroleerd. De man had alcohol gedronken en blies 565 ug/l (1,28 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.

Diefstal flitspaal
DRONTEN Na een melding, dat een slecht verlichte auto een band zou verwisselen op de donkere Dronterweg zag de politie op de bewuste plek, dat de auto weg was, maar dat ook de kop van de flitspaal verdwenen was. De bewuste auto werd even later op de Dronterweg, nabij Lelystad, gesignaleerd en aangehouden. In de paardentrailer achter deze auto werd de flitspaal teruggevonden, samen met een snijbrander. De inzittenden van de auto, een 50-jarige man uit Noord-Scharwoude en een 46-jarige man uit Oudkarspel, verklaarden dat zij de flitspaal hadden gevonden. Beide mannen zijn voor nader onder ingesloten.

Brand bij woning
ALMERE Op de Rozenwerf werd maandagnacht brand ontdekt in een stapel houten palen, die tegen de achtergevel van een woning lag. De bewoners en huisdieren werden door een buurman gewaarschuwd en konden het pand ongedeerd verlaten. De brandweer heeft geblust. De buitenzijde van de woning liep schade op. De oorzaak van de brand is niet bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.