Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-10-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.35 uur GEWIJZIGD!!
Voorlichting verdachte enveloppe PTT-postsorteercentrum

NIEUWEGEIN -Op maandagavond 15 oktober werd in het postsorteercentrum van de PTT aan de Grote Wade een verdachte enveloppe met poeder aangetroffen. De voorlichting in deze zaak wordt gedaan door de gemeentevoorlichter van Nieuwegein, telefoonnummer: 030-6071260.

Bromfietsers bekeurd

NIEUWEGEIN De politie heeft op maandag 15 oktober gecontroleerd of brom- en snorfietsers door park Parkhout reden.

In de loop van de middag en begin van de avond werd geconstateerd dat veel brom- en snorfietsen van de fietspaden in park Parkhout gebruik maakten, terwijl dat niet is toegestaan. Zestien bestuurders werden hiervoor bekeurd en tevens werden twee bestuurders bekeurd voor het niet dragen van een helm.

Naar aanleiding van een klacht van een omwonende van de Zeisterveste dat ook daar brom- en snorfietsen illegaal gebruik maakten van het fietspad, werd daar tevens een controle uitgevoerd. Hier werden drie bestuurders bekeurd.

Laffe dierenmishandeling

NIEUWEGEIN Op maandag 15 oktober deed een bewoner van de Achillesburg aangifte van dierenmishandeling, waarbij een eend het leven liet.

Ongeveer twee jaar geleden trof de 43-jarige bewoner van de Achillesburg een gewonde eend aan. Hij bracht het dier naar de dierenarts, waar bleek dat een vleugel geamputeerd moest worden. Nadat het beestje hersteld was, zette de Nieuwegeiner de eend uit in een sloot aan de Achillesburg en sindsdien voerde hij hem regelmatig. De eend was zeer tam en kon door zijn handicap niet snel wegkomen.

De man voerde de eend op donderdag 11 oktober voor het laatst. Toen hij op zaterdag 13 oktober iets in de kliko wilde gooien, trof hij daarin de eend dood aan. Kennelijk had een onverlaat het diertje gevangen, dood gemaakt en vervolgens in de kliko gegooid.

De politie stelt een onderzoek in naar deze dierenmishandeling en roept mensen op die mogelijk iets hebben gezien, contact op te nemen met politie district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.