Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-10-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.10 uur
Aanrijding fietsster met auto

WOERDEN Op maandag 15 oktober heeft een aanrijding tussen een fietsster en een auto plaatsgevonden. De fietsster raakte gewond.

Rond half zes in de middag stonden een 30-jarige fietsster uit Woerden en een 27-jarige automobilist eveneens uit Woerden te wachten voor het rode verkeerslicht op de kruising van de Jozef Israelslaan met de Rembrandtkade. Beiden kwamen uit de richting van de Boerendijk. De fietsster stond in het opstelvak voor de fietsers. Toen het verkeerslicht op groen sprong, sloeg de fietsster linksaf terwijl de automobilist rechtdoor reed. Daarbij raakte de vrouw met het stuur van haar fiets de motorkap van de auto en kwam ten val.

De vrouw werd ter plaatse door een toevallig passerende huisarts onderzocht. Die achtte het raadzaam de vrouw in het ziekenhuis te laten onderzoeken. Zij werd met pijnklachten aan haar been arm en heup per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht en mocht na onderzoek naar huis.

Automobilist aangehouden

MIJDRECHT Op maandag 15 oktober is een automobilist na een ongeval en het rijden onder invloed aangehouden.

Aan het eind van de middag reed een 75-jarige automobilist uit Mijdrecht over de Dr. J. van der Haarlaan in de richting van de Pr. Margrietlaan. Doordat hij de macht over het stuur verloor, belandde de auto in de linkerberm, raakte enige bomen en een verkeersbord en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder probeerde nog achteruit te rijden, maar dat lukte niet. De man stapte uit de auto en liet zich door een bekende van hem naar huis brengen. Getuigen van het ongeval meldden aan de politie dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde.

De politie is direct naar de woning van de verdachte gereden. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 440 ug/l (1,15 promille), ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man kreeg voor het verlaten van de plaats van een ongeval en voor het rijden onder invloed een boete van f 1800,- en een rijverbod van vier uur.