Digitale Gemeente Houten

Postsorteercentrum Nieuwegein ontruimd/Post vertraagd.

dinsdag 16 oktober 2001 - Bron: ANP/Gem.Nieuwegein

NIEUWEGEIN - In Nieuwegein is maandagavond na de vondst van een enveloppe waar poeder op zat een postsorteercentrum ontruimd. Twee- tot driehonderd personeelsleden werden tijdelijk ondergebracht in een bijgebouw.

Een medewerker die de enveloppe aantrof sloeg direct alarm, waarop politie en brandweer besloten het gebouw te ontruimen.

Het poeder in poststuk Nieuwegein lijkt ongevaarlijk Het poeder is voor onderzoek naar laboratorium I.D. in Lelystad gebracht. De eerste onderzoeksresultaten wijzen erop dat het poeder geen elementen van miltvuur bevat of andere voor de gezondheid schadelijke stoffen.

De medewerkers van het postsorteercentrum die direct in aanraking zijn geweest met het poeder, zijn inmiddels ontsmet. Voor de overige medewerkers, die al dan niet indirect in aanraking zijn geweest, wordt door de GGD ontsmetting niet noodzakelijk geacht. Wel wordt hen aangeraden hun handen goed te wassen en voorlopig hun kleding apart te bewaren.

Totdat de uitslag vanavond definitief is, zal het postsorteercentrum Nieuwegein gesloten blijven. Alle daar aanwezige post blijft daar ook, hetgeen vertraging in de bezorging ten gevolge zal hebben.

Over de afzender van de brief is nog verder niets te melden.


Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).