Hewlett-Packard


HP PROFILEERT ZICH MET NIEUWE PRODUCTEN OP EXPLOSIEF GROEIENDE DIGITAL IMAGING MARKT

Nieuwe digitale cameras, kleureninkjetprinters en Photo Imaging software komen tegemoet aan de behoeftes van beginnende en geavanceerde gebruikers

Amstelveen, 16 oktober 2001 Hewlett-Packard brengt een reeks nieuwe oplossingen voor digital imaging op de markt. Deze oplossingen maken het vastleggen, delen en printen van fotos thuis nog eenvoudiger. Drie digitale cameras, twee kleureninkjetprinters en nieuwe HP Photo Imaging software komen tegemoet aan de wensen van zowel ervaren foto-enthousiasten als beginnende digitale fotografen.

De Europese markt voor digitale oplossingen blijft explosief groeien. Dit is mede te danken aan de groeiende belangstelling van de consument, aantrekkelijke vormgeving en de verbeterde kwaliteit van digitale fotografie. De verkoop van digitale cameras in West-Europa is met 75 procent gestegen tot 2,27 miljoen eenheden in 2000. Dit aantal zal stijgen tot 3,75 miljoen aan het eind van 2001.

HP Photosmart 318 en 612 digitale cameras
De HP Photosmart 318 en 612 digitale cameras met eenvoudig te gebruiken richt-en-schiet- toepassingen bieden uitstekende beeldkwaliteit en flexibele opslagmogelijkheden. De cameras zijn onder meer voorzien van 2x digitale zoom, een 1,75 inch LCD-scherm, reductie van rode ogen en een automatisch flitslicht. Daarnaast leveren ze een resolutie van 2,1 megapixel. Automatische instellingen maken het eenvoudig om fotos vast te leggen, te bekijken en te downloaden naar een PC. De HP Photosmart 612 biedt zowel 2x optische als 2x digitale zoom.

HP Photosmart 715 digitale camera
De HP Photosmart 715 digitale camera biedt een resolutie van 3,3 megapixel en 3x optische zoom voor scherpe en heldere fotos. Op de bijgeleverde 16 MB CompactFlash-kaart passen 162 fotos met een lage resolutie, 20 met een gemiddelde of 10 met een hoge resolutie. Automatische instellingen maken het zeer eenvoudig om fotos vast te leggen, te bekijken en te downloaden naar een PC. Tevens kunnen externe lenzen en filters op de 49mm lens met schroefdraad worden gemonteerd.

HP Photo Imaging software
Alle HP-producten voor digitale fotografie worden geleverd met HPs uitgebreide, eenvoudig te gebruiken software voor fotobewerking. Hiermee kunnen gebruikers fotos bekijken, fotoalbums maken en printen zonder een knop in te drukken. Ook kunnen ze fotos controleren op zaken als scherpte, schaduwen, kleuren en resolutie. Afbeeldingen zijn direct vanaf een digitale camera te downloaden naar een Mac of PC, zonder een knop in te drukken.

HP Photosmart 1315 en 1115 fotoprinters
De HP Photosmart 1315 en 1115 printers leveren de ultieme combinatie van fotokwaliteit, veelzijdige afdrukmogelijkheden en krachtige opties. De printers drukken zowel fotos als documenten af met schitterende kleuren en heldere, leesbare teksten. Fotos lijken meer dan ooit op traditionele afbeeldingen, dankzij HPs PhotoREt III-technologie, 2400x1200 dpi en de diverse HP Premium fotopapiersoorten. Gebruikers kunnen fotos met één druk op de knop direct printen vanaf diverse typen geheugenkaarten of via de computer.

Een extra fotolade maakt het mogelijk standaard papier en 10x15 cm-fotopapier tegelijk te gebruiken. De printers worden geleverd met een reeks intelligente printmogelijkheden, zoals een knop voor het onderbreken van het printen en een indicator voor lage inktniveaus.

De HP Photosmart 1315 heeft een LCD-kleurenscherm van 6 cm breed. Het LCD-scherm biedt gebruikers de mogelijkheid fotos die op hun geheugen-kaart zijn opgeslagen, te bekijken en veelgebruikte functies uit te voeren, zoals roteren en cropping. Ze kunnen hier tevens bepalen of ze de afbeelding in kleur, zwart-wit of sepia willen printen. Het controlepaneel is uitgerust met een e-mailknop waarmee geselecteerde fotos automatisch kunnen worden meegestuurd met een e-mailbericht. Model 1315 biedt mogelijkheden voor zowel CompactFlash-, SmartMedia- als Memory Stick-geheugenkaarten.

De HP Photosmart 1115 fotoprinter biedt de printmogelijkheden van HP Photosmart-printers tegen een zeer betaalbare prijs. Naast veelzijdigheid biedt de nieuwe printer een controlepaneel waarop CompactFlash en SmartMedia-geheugenkaarten kunnen worden gelezen. Met de bewaar-knop wordt de inhoud van een kaart snel en eenvoudig naar een PC verstuurd.

HP Photosmart 100 fotoprinter
De revolutionaire, ultracompacte HP Photosmart 100 fotoprinter combineert de nieuwste inkjettechnologie met extreme compactheid en gebruiksgemak. De fotoprinter is slechts 22 x 11 cm groot en weegt 1,3 kilo, levert uitmuntende printkwaliteit en is ideaal voor het printen van fotos met een formaat van 10 x 15 cm, het meest populaire formaat.

Gebruikers kunnen fotos met één druk op de knop direct printen vanaf een CompactFlash-, SmartMedia- en Memory Stick-geheugenkaart of via een computer. Met de knoppen op de printer kunnen gebruikers zonder tussenkomst van een PC de fotos kiezen die zij willen printen, de grootte ervan bepalen en het aantal kopieën.

Met HPs Premium Plus fotopapier glanzend 10 x 15 cm kunnen gebruikers randloze fotos printen die in een fotoalbum langer goed blijven dan traditionele fotos, en maximaal drie jaar in daglicht zonder bescherming.

De lage verkoopprijs van de HP Photosmart 100 maakt van digitale fotografie een interessant alternatief voor traditionele fotografie (zie onderstaande tabel).

HP Photosmart digitale cameras per 1/11/01

Prijs in guldens incl. BTW
Prijs in euro
incl. BTW
HP Photosmart 318 Nieuw 699,- 317,-
tr> HP Photosmart 612 Nieuw 899,- 408,-
tr> HP Photosmart 618 1.199,- 544,-
tr> HP Photosmart 715 Nieuw 1.299,- 589,-
tr> HP Photosmart 912 Nieuw 1.499,- 680,-

HP Photosmart fotoprinters per 1/11/01

Prijs in guldens incl. BTW
Prijs in euro
incl. BTW
HP Photosmart 100 Nieuw 449,- 204,-
tr> HP Photosmart 1115 Nieuw 549,- 249,-
tr> HP Photosmart 1215 849,- 385,-
tr> HP Photosmart 1315 Nieuw 999,- 453,-

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige
e-services en oplossingen voor een always-on internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Microsoft en Windows zijn in de Verenigde Staten een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation