Ministerie van Defensie


---

Nieuwsberichten
---

Einde aan samenwerking tussen Luchtvaartmuseum Twenthe en Luchtmacht

16-10-2001

De Koninklijke Luchtmacht gaat op de Vliegbasis Twenthe de samenwerking tussen de Koninklijk Luchtmacht enerzijds en de Vereniging Luchtvaartmuseum Twente en Stichting Vrienden van het Luchtvaartmuseum Twenthe anderzijds, opzeggen. Op grond van de voortdurende problemen tussen de luchtmacht en de Stichting en Vereniging heeft de Staatssecretaris van Defensie besloten om de activiteiten en de samenwerking met beide organisaties op de Vliegbasis Twenthe te beëindigen.

Pogingen om heldere afspraken te maken ten aanzien van de in beheer zijnde collecties zijn mislukt. Continuering van de samenwerking, passend binnen het defensiebeleid en op basis van het rapport van de Voorzitter van de Traditiecommissie Krijgsmacht, is derhalve niet haalbaar.

Na het inventariseren en verdelen van de collectie van het Luchtvaartmuseum Twenthe wordt door de luchtmacht de Traditiekamer Vliegbasis Twenthe voortgezet. De inrichting van deze Traditiekamer gebeurt in nauw overleg tussen de Voorzitter van de Traditiekamer Krijgsmacht, de Directeur van het Luchtvaartmuseum Soesterberg en de Commandant van de vliegbasis Twenthe.