Ingezonden persbericht


Draagbare gegevensopslag sneller dan ooit

Iomega introduceert Peerless docking station met FireWire

Amsterdam, 16 oktober 2001 ? Iomega, leverancier van mobiele apparatuur voor gegevensopslag, introduceert een nieuw Peerless docking station met FireWire interface voor Windows- en Macintosh-systemen. Het systeem werkt met volledig gesloten 10 en 20 GB disks in zakformaat en uitwisselbare interfacemodules. Dankzij de FireWire interface ondersteunt het Peerless systeem een overdrachtssnelheid tot 15 MB per seconde op een computer met FireWire 1394 PCI-kaart.

Het Peerless docking station is zo ontworpen dat gebruikers de capaciteit kunnen vergroten en tegelijkertijd kosten besparen. Anders dan bij andere draagbare opslagsystemen, bevindt de elektronica van de harddisk zich namelijk niet in de disk zelf maar in het basisstation. De gebruikers hoeven de elektronica voor de drive dus maar één keer aan te schaffen, zelfs wanneer de behoefte aan capaciteit toeneemt. Deze vernieuwende technologie heeft geleid tot zeer betaalbare disks van circa één eurocent per megabyte.

Het Peerless docking station met FireWire module voor pc en Macintosh en een 20 GB disk is verkrijgbaar voor een adviesprijs van NLG 1.349 en is nu leverbaar vanaf. Het is compatibel met Windows 98SE, ME en 2000, en met Mac OS 8.6 tot 9.x. Certificering voor Windows XP en Mac OS 10.x is aangevraagd. Het Peerless docking station is verkrijgbaar bij retailers en distributeurs, of online via www.iomega.com/europe.

Iomega
Iomega Corporation is de producent en leverancier van de bekroonde Zip-, Jaz-,Clik!-drives en -schijven, en ZipCD-drives en ?schijven waarmee de gebruiker belangrijke informatie kan opslaan, ordenen, beheren, creëren, delen en uitwisselen.
Miljoenen gebruikers over de hele wereld maken gebruik van de opslagoplossingen van Iomega -- particulieren, bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en creatieven. Meer informatie is te vinden op http://www.iomega.com.

Voor overige informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Tara van Oyen Peter Wharton Brodeur Worldwide Iomega International S.A. Tel: +31 20 346 20 00 Geneva, Zwitserland Fax: +31 20 669 72 65 Tel: +41 22 87 97 000 email: tvanoyen@nl.brodeur.com Fax: +41 22 87 97 453 email: wharton@iomega.com