Persberichten politie Rivierenland

---

Dinsdag, 16 oktober 2001

---


* Dagoverzicht

Aanhouding naar aanleiding van diefstal portemonnee ZEVENAAR - De politie heeft op 15 oktober rond 07.30 uur twee mannen uit Zevenaar (25 en 35 jaar) aangehouden, die worden verdacht van diefstal van een portemonnee op het Stationsplein in Zevenaar op 6 oktober rond 19.30 uur. Het slachtoffer was een 81-jarige man uit de Verenigde Staten. De man werd door één van de twee mannen vastgehouden, terwijl de ander zijn zakken doorzocht en een portemonnee wegnam. De aanhoudingen vonden plaats aan de hand van signalementen. De mannen zijn gehoord en hebben bekennende verklaringen afgelegd.
Aanhouding in verband met winkeldiefstal en bedreiging HETEREN - De politie heeft op 15 oktober rond 18.30 uur in Heteren een man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en bedreiging. Hij had bij een winkel aan de Kastanjelaan enkele goederen meegenomen zonder te betalen. Onder deze goederen bevond zich ook een schaar. Daarmee had hij de aangever bedreigd toen deze hem wilde aanhouden.In een weiland is de man door collega's aangehouden. Zijn identiteit is nog onbekend. Hij is in verzekering gesteld en de politie is een onderzoek gestart. Aanhouding wegens belediging politie-ambtenaren HUISSEN - De politie heeft op 15 oktober rond 20.50 uur een twintigjarige man uit Huissen aangehouden. De man meende zich te moeten bemoeien met een politiecontrole op de Loostraat in Huissen. Een meisje werd gecontroleerd op haar snorfietspapieren, toen de bewuste man er bij kwam staan. De man werd gevorderd te vertrekken hetgeen hij weigerde. Bovendien uitte hij enkele beledigingen in de richting van de aanwezige politie-ambtenaren. De man werd daarop aangehouden en voor verhoor meegenomen. Aanhouding na diefstal aardappelen
Een 25-jarige Huissenaar en zijn 21-jarige vriendin (ook uit Huissen) zijn aangehouden omdat zij nabij de Heuvelsestraat te Bemmel aardappels uit het veld wilden stelen. De twee hadden de buit al in de auto geladen maar kwamen met hun auto vast te zitten in de zware klei. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft het tweetal voor verhoor meegenomen. Het tweetal was bereid de aardappelen te betalen.
Aanhoudingen na vernieling
ZEVENAAR - De politie heeft op 15 oktober rond 15.30 uur een 37-jarige man uit Zevenaar en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De 37-jarige man wordt ervan verdacht op de Van Oldenbarneveldtlaan in Zevenaar deuken te hebben getrapt in een auto van een veertigjarige vrouw uit Arnhem. De vrouw belde meteen de politie die hem -op aanwijzen van de vrouw- kon aanhouden. De man verklaarde boos te zijn omdat hij kort er voor bijna zou zijn aangereden door deze auto. De 25-jarige man (een bekende van de aangehouden Zevenaarder) werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering van een politie-ambtenaar om te vertrekken.
Vernielingen aan auto's
ZEVENAAR - Bij de politie zijn op 15 oktober vier aangiftes van vernieling aan auto's binenngekomen. Twee vernielingen vonden plaats in de nacht van 11 op 12 oktober aan de Willem Kloosstraat en de Hogenakker; in beide gevallen werden de auto's bekrast. Ook een auto aan de Waldhoorn in Zevenaar werd bekrast in de periode 11-15 oktober. In de avond van 15 oktober werden er vernielingen gepleegd aan een auto aan de Bergvrede.


* Politie onderzoekt overlijden 82-jarige man TOLKAMER - Zaterdag 13 oktober werd rond 9.15 uur het stoffelijk overschot van een 82-jarige man uit Kleve, Duitsland, aangetroffen in het Bijlands Kanaal in Tolkamer. De man lag in het water bij de Europakade ter hoogte van het bunkerschip en werd door een voorbijganger gevonden. Het blijkt dat de man de vrijdag ervoor rond 14.00 uur voor het laatst door zijn echtgenote werd gezien in Kleve. De ochtend dat haar man gevonden werd deed de vrouw aangifte van vermissing. Om de doodsoorzaak te achterhalen werd op het stoffelijk overschot sectie gepleegd. Aan de hand van dit onderzoek acht de politie de kans dat het om een misdrijf gaat zeer klein; waarschijnlijk is de man door verdrinking om het leven gekomen.

Om meer duidelijkheid te krijgen, vraagt de politie iedereen die deze man gezien denkt te hebben, aan de 'Nederlandse' kant van het Bijlands Kanaal, of die iets opvallends gezien heeft in de buurt van het bunkerschip aldaar, contact op te nemen.

Signalement:
Het gaat om een 82-jarige man, lengte ongeveer 1.75 meter, met een normaal postuur en grijzend haar met hoge inhammen. De man was op dat moment vermoedelijk brildragend. Hij droeg een zwarte broek en een groene bodywarmer met daaronder een zwart overhemd en een groen vest.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl