Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-10-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.30 u) Dinsdag, 16 oktober 2001

District Kerkrade

Kerkrade; softdrugs
Bij controle afgelopen maandagmiddag in een woning aan de St.Pieterstraat in Kerkrade heeft de politie een man en een vrouw (beiden 23 jr) uit Kerkrade aangehouden. Die worden verdacht van handel in verdovende middelen. De politie die dergelijke aanwijzingen had ging dan ook die maandagmiddag controleren. Het tweetal bleek softdrugs bij zich te hebben welke in beslag werden genomen. Daarbij gaat het om totaal zon 105 gram hasjiesj en wiet en 5 joints. Die werden samen met aangetroffen geld (ruim fl. 1.500,- in binnen en buitenlandse valuta) inbeslaggenomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vaals/Kerkrade/Eygelshoven; ingebroken
Afgelopen maandagmorgen is ingebroken in een (flat)woning aan de Lange Akker in Vaals. Bleek dat inbrekers door forcering van de toegangsdeur de flatwoning zijn binnengedrongen en vermoedelijk sieraden hebben gestolen (moet nog precie nagekeken worden wat er allemaal is gestolen).
Afgelopen maandagmiddag werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Kaalheidersteenweg in Kerkrade. Daarbij werden papieren, sieraden, een bankpasje en een onbekend geldbedrag gestolen. Bij de politie werd aangifte gedaan.
Afgelopen maandagavond werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Holtskuilenstraat in Eygelshoven. Inbrekers zijn via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben vermoedelijk enkele sieraden (is nog niet geheel duidelijk) gestolen. Bij de politie werd aangifte gedaan.