Ingezonden persbericht


STRATUS INTRODUCEERT WERELDWIJD PARTNER-PROGRAMMA VOOR WINDOWS 2000

ftSERVERS

Dupaco wordt toegevoegd aan Nederlandse partners

Nieuwe wereldwijde strategie - in lijn met lokaal beleid - geeft resellers enorm concurrentievoordeel

Maarssen, 16 oktober 2001 - Stratus Technologies, Inc., leverancier van de meest betrouwbare servertechnologieën ter wereld, heeft vandaag de introductie bekendgemaakt van het Stratus ftServer Partner Programma. Het gaat om een wereldwijd netwerk van uiteenlopende distributiekanalen - value-added resellers, systems integrators, independent software vendors, distributeurs en OEM's - die exclusief de nieuwe lijn van Stratus® ftServer(tm) systemen op de markt gaan brengen.

"ftServer systemen geven resellers een oneerlijk concurrentievoordeel," zegt Mariam Ganem, Vice President of Sales Operations and Channels bij Stratus. "Deze systemen zijn speciaal ontworpen om downtime te voorkomen. Er is gewoon geen enkele andere 'load-and-go' server die betrouwbaarder is als het gaat om uptime. Iedere applicatie die voor Windows 2000 is geschreven zal ongewijzigd en zo uit de doos op een ftServer systeem kunnen draaien. Kort gezegd: we hebben het hier over de meest eenvoudige en betaalbare oplossing voor bedrijfskritische activiteiten. Een oplossing die onze partners een krachtig antwoord geeft op de hoge beschikbaarheidseisen van hun klanten."

Het nieuwe programma heeft reeds 63 partners in 20 landen binnengehaald die de aantrekkelijk geprijsde, fouttolerante server-lijn van Stratus voor Microsoft® Windows® 2000 gaan verkopen. De al bestaande Nederlandse partners van Stratus zijn: Centric, 2Assist, Guidance, Centior en SMC. Nieuwe - internationale - partners zijn onder andere: Getronics, Dupaco in Nederland, Compusys in Groot-Brittannië, Brainconsult in Duitsland; Logica in Italië, Intertrade in Slovenië; CSI CTC/Itochu Techno-Science Corp. In Zwitserland, Mitsubishi en Toshiba in Japan; Oasis in China; Lighthouse, TriTech Software Systems en LEVEL II, Inc. in de VS; Procomp in Brazilië; ALTEC in Griekenland en GT Computadoras S.A. de C.V. in Mexico. Stratus blijft internationaal zeer actief zoeken naar nieuwe partners die het potentieel hebben om grote aantallen servers aan de man te brengen.

Nieuwe partners komen in aanmerking voor één van drie verschillende programmaniveaus, afhankelijk van het 'commitment' dat ze afgeven ten aanzien van de verwachte jaaromzet. Platina, Gouden en Zilveren partners krijgen elk hun eigen afspraken voor volumekortingen en ondersteuning op het gebied van marketing en promotie.

Naast de opbrengsten die de partners kunnen genereren via hun productverkopen, kunnen ze ook op verschillende manieren omzet halen uit Stratus' unieke customer service technologie. Partners kunnen er voor kiezen hun klanten voor service door te verwijzen naar Stratus, ze kunnen hun service-activiteiten integreren met de elektronische service-infrastructuur van Stratus of ze kunnen optreden als de primaire, door Stratus gecertificeerde, service provider. Partners kunnen hun klanten daarnaast een 100 Procent Beschikbaarheidsprogramma aanbieden, dat zowel geldt voor de ftServer hardware en software, als voor de Microsoft Windows 2000 OS kernel. Dit programma kan nog verder worden uitgebreid, zodat het ook geldt voor de applicatiesoftware van ISV partners waarvan de applicaties ftServer-gecertificeerd zijn. In Nederland zal Stratus de komende tijd nog zelf de gehele serviceverlening voor haar rekening nemen. Het is uiteindelijk wel de bedoeling dat de partners dit grotendeels over gaan nemen.

Janet Waxman, analist op het gebied van distributiekanalen bij International Data Corporation (IDC), zegt hierover het volgende: "Doordat het gebruik van Internet nog steeds leidt tot veranderingen in business modellen, wordt downtime steeds minder geaccepteerd en is de tijd rijp voor dit type fouttolerante systemen. De partners die er voor kiezen aan dit programma deel te nemen zullen hier naar alle waarschijnlijkheid binnenkort de vruchten van plukken."

Het Stratus ftServer 5200 systeem is sinds eind juni 2001 over de hele wereld verkrijgbaar. Het nieuwste lid van de familie, het ftServer 3200 model, werd op 13 september officieel geïntroduceerd in Nederland (zie het betreffende persbericht). De prijs van de basisuitvoering ligt nog onder de EUR19.000, waarmee Stratus opnieuw een prijs/prestatie standaard neerzet voor continue systeembeschikbaarheid.

"Het ftServer Partner Programma biedt de deelnemers een werkelijk unieke zakelijke propositie; de grote belangstelling die sinds de introductie voor het programma wordt getoond, illustreert dit des te meer," aldus Nick Preston, Vice President, Stratus EMEA. "We zijn momenteel in onderhandeling met verschillende belangrijke kandidaat-partners in de EMEA-regio. We verwachten dat we in de zeer nabije toekomst een aantal aansprekende namen kunnen presenteren."

Over Stratus Technologies
Stratus Technologies biedt haar klanten een bewezen reeks continu beschikbare computerplatforms, applicatie-oplossingen, professionele services en technologieën voor missie-kritische zakelijke activiteiten. Veel van de klanten van Stratus zijn zeer gerenommeerde marktleiders zoals vooraanstaande Amerikaanse beveiligingsfirma's, grote creditcardmaatschappijen, de grootste effectenbeurs in Azië, de grootste optiebeurs ter wereld en 15 van de 20 grootste banken ter wereld. Stratus Technologies International, middels de 24-7 Technology Division houdt zich bezig met het in licentie aanbieden van haar geavanceerde technologie voor fouttolerantie aan andere technologiebedrijven. Stratus heeft kantoren en een uitgebreid netwerk van customer service centers verspreidt over de hele wereld en heeft 1.130 medewerkers in dienst. Voor meer informatie over Stratus en de introductie van de ftServer in Nederland kunt u een bezoek brengen aan www.nl.stratus.com .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: +31 (0) 20 530 43 45
E-mail: dennisd@text100.nl

Stratus® is een geregistreerd handelsmerk van Stratus Technologies International, S.à r.l. ftServer(tm) en het Stratus Technologies logo zijn handelsmerken van Stratus Technologies International, S.à r.l. Alle overige handelsmerken en geregistreerde handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.