Carros

Nieuwe Opel Combo ruim en veelzijdig

Multifunctionele bestelwagen met personenauto kwaliteiten

(16 oktober 2001)

Opel lanceert vanaf november dit jaar niet minder dan vier uitvoeringen van een compleet nieuwe en zeer moderne generatie Combo, die wordt gebouwd op basis van de Opel Corsa. Een gegeven dat des te meer betekenis krijgt als je weet dat de Corsa zojuist is uitgeroepen tot 'Kampioen Compacte Auto van het Jaar 2001'. Een eerbewijs aan de volwassen rijeigenschappen van de compacte gezinsauto en een voorproefje van wat de nieuwe Combo allemaal te bieden heeft: een allround bestelwagen met de hoogwaardige kwaliteiten van een personenauto.

· Stadsbestelauto zet nieuwe standaard in laadvolume en laadvermogen · Uitstekende toegang laadruimte via hoge achterdeuren en desgewenst twee schuifdeuren
· Omklapbare voorstoel maakt laadlengte tot 270 centimeter mogelijk · DSA voorwielophanging en fraaie torsie-as (Astra techniek) garanderen dynamisch weggedrag7 comfort en nog meer actieve veiligheid

· Lage onderhoudskosten door drie zuinige motoren en 30.000 km service-intervals
· Uniek: keuze uit twee direct ingespoten dieseluitvoeringen · Keus uit drie afstellingen voor de vering

Bij de presentatie van de nieuwe Combo-range wordt het spits afgebeten door de Combo bestelauto. Een tweepersoons gesloten uitvoering die beschikbaar is in twee uitvoeringen: de basis en de Comfort. Deze laatste heeft een uitgebreidere uitrusting dan het instapmodel. Over een aantal maanden - in het komende voorjaar - volgt een vijfpersoons Combo Combi met een riante zitruimte voor vijf personen en een schuifdeur aan de rechter zijde. Voor de Opel Combi Tour, een uitvoering met een duidelijke ruimtewagen-uitstraling en twee schuifdeuren, zal de consument iets meer geduld moeten uitoefenen. Deze meest chique versie van de Combo komt in het najaar van 2002 op de markt.

Het personenautokarakter van de nieuwe Opel vind je terug in de beschikbare techniek en accessoires. De Combo-rijder kan zijn auto helemaal naar eigen smaak verfijnen en verfraaien. Zo is de Opel in alle uitvoeringen leverbaar met airconditioning, elektrisch bedienbare ramen, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en bijvoorbeeld een brede keuze uit het Opel Infotainment pakket, waaronder ook de meest geavanceerde die navigatie-, handsfree telefoon- en een fraai audiosysteem met geïntegreerde CD-wisselaar samenvoegt. Dankzij TMC is de navigatietechniek zelfs in staat bij files automatisch alternatieve routes aan te bieden. Uiteraard heeft bijvoorbeeld het topsysteem NCDC 2015 dezelfde bediening vanaf het stuurwiel als andere Opels.