Carros

Ford Transit bestelauto van het jaar

(16 oktober 2001)

De jury van de Bestelauto van het Jaar 2002 heeft zich wederom uitgesproken over de winnaar van de begeerde titel 'Bestelauto van het Jaar 2002'. Na een zorgvuldige analyse van een zeer groot aantal potentiële kandidaten, die zich over 12 maanden uitstrekte, werd de Ford Transit met kop en schouders winnaar van de titel.

Jaarlijks wordt door een gerenommeerde jury, onder voorzitterschap van de redactie van het vakblad Automobiel Management de Bestelauto van het Jaar gekozen. Voor het jaar 2002 werd de prijs door Automobiel Management toegekend aan de nieuwe Ford Transit. Eerder dit jaar wist de Transit al beslag te leggen op de internationale titel Van of the Year. Ook in andere Europese landen viel de Ford Transit in de prijzen en aan de roem lijkt zeker geen einde te komen. De Transit werd onder andere gekozen op basis van zijn grote mate aan comfort, de veelheid aan veiligheidsvoorzieningen, de uitstekende dealerorganisatie en het grote motoren -en modellenaanbod. De jury beoordeelde maar liefst 25 genomineerde bedrijfswagens en kwam tot de conclusie dat de Ford Transit de Bestelauto van het Jaar titel met voorsprong verdient.

DESIGN EN COMFORT
De grootse uitdaging waar Ford zich bij de ontwikkeling voor geplaatst zag, was het ontwerpen van een zelfde platform voor zowel het 1-tons, als het 2-tons segment. Met verschillende laadvermogens en carrosserievarianten biedt de Transit ideale combinaties op het gebied van laadvermogen en laadvolume. De veelzijdigheid van toepassingen geldt als een van de sterke punten van de nieuwe Transit. Ook het comfort voor de chauffeur en de bijrijder ligt op een hoog niveau. De stoelen, voorzien van diverse verstelmogelijkheden en standaard zelfs verwarmd, worden omgeven door een prachtig en ergonomisch uitgekiend ingericht interieur.

MOTOREN EN VEILIGHEID
Een moderne en uiterst zuinige nieuwe generatie van 16 kleppen motoren drijven de voor -of achterwielen aan. Zowel de diesels als de benzinemotoren leveren voor elke klant een grote keuze aan combinaties van vermogen en koppel. Op technisch vlak is de 2,4 liter Tdi turbodiesel met zijn 92 kW / 125 pk en het sparende koppel van 285 NM bij 2.300 omw/min daar een goed voorbeeld van. Maar ook de elektronisch schakelende Durashift EST manuele transmissie is een technisch hoogstandje van Ford, dat op de Formule 1 techniek is gebaseerd. Veiligheid voor de inzittenden als wel beveiliging tegen inbraak, staan op de prioriteitenlijst bij Ford. Tot de veiligheidssystemen behoren onder meer een antiblokkeersysteem met elektronische remkrachtverdeling (EBD) en tractiecontrole (TCS), airbags voor bestuurder en voorpassagier en geïntegreerde automatische driepuntsgordels, ook voor de passagier in het midden. Het beveiligingssysteem is voor dieven een zware kluif. Dankzij een ingenieus slotmechanisme, een ingekapseld cilinderslot en het passieve antidiefstalsysteem (PATS) is de auto extreem beveiligd tegen inbraak en diefstal. De motorkap met cilinderslot is een primeur voor de Transit.

"Het feit dat de nieuwe Transit verkooprecords breekt, toont de kwaliteit van deze bedrijfswagen en onderstreept zijn populariteit. De Transit is één van de nieuwe producten van het sterke en nieuwe modellenpalet die door Ford in Europa wordt geïntroduceerd", aldus Earl Hesterberg, vice-president marketing, sales en service van Ford Europa.

Met de introductie van de voorwiel aangedreven Transit 'Cool Edition', een speciale uitvoering met een 74 Kw / 100 pk dieselmotor en een ongekend hoog uitrustingsniveau, biedt Ford tijdelijk voor een feestelijke prijs van Euro 19.950 (F1. 43.964,01) de Bestelauto van het Jaar aan.