Ingezonden persbericht

Wanadoo start on line kaartverkoop Disney on Ice - Toy Story Online bestellen via www.wanadoo.nl/disneyonice/

Amsterdam, 16 oktober 2001 - Kaarten voor de succesvolle voorstellingen van Disney On Ice in Nederland zijn nu ook exclusief online te reserveren op de Wanadoo-portal. Wanadoo is hiervoor een samenwerking aangegaan met Disney On Ice en de Nationale Theaterkassa. Disney On Ice is ieder jaar rond de kerst- en nieuwjaarsperiode te zien in het Nederlands Congrescentrum in Den Haag en in de Brabanthallen in Den Bosch. Dit seizoen komt het Amerikaanse gezelschap met een geheel nieuwe show, getiteld: Toy Story. Vorig jaar bezochten ruim 140.000 toeschouwers de show 'Jungle Adventures' van Disney On Ice in Nederland. Nu de kaarten ook online zijn te bestellen bij Wanadoo, verwacht de organisatie dit jaar 150.000 bezoekers te trekken.

Via de Wanadoo-portal (www.wanadoo.nl) zijn de kaarten voor Disney On Ice -Toy Story gemakkelijk te reserveren. Bovendien krijgen de eerste 50 mensen die kaarten bestellen via www.wanadoo.nl/disneyonice/ de videoband Toy Story 2 cadeau. De site geeft verder uitgebreide achtergrondinformatie over de show, de hoofdrolspelers en het verhaal van Toy Story. Via diverse prijsvragen op de website worden ook wekelijks vrijkaarten en andere Toy Story-prijzenpakketten weggegeven.

Wanadoo is één van de meest bezochte portals van Nederland. Met grote regelmaat worden hierop evenementen en films aan een breed publiek gepresenteerd via speciale sites. Door het interactieve karakter kunnen internetgebruikers in korte tijd een goede indruk van een evenement krijgen, waarop zij kunnen besluiten de voorstelling te gaan zien.

Over Disney On Ice Live spektakel
De show Disney On Ice - Toy Story is gebaseerd op Disney en Pixar's gelijknamige film. In de show komen vele bekende figuren uit de film weer tot leven op het ijs. Hoofdrolspelers Woody, Buzz en Mijnheer Aardappelhoofd, maar ook Slinky, Hamm, Rex en vele andere speelgoedfiguren passeren de revue. Disney On Ice - Toy Story is een spectaculaire show met veel humor, spannende achtervolgingen, schitterende kostuums en fantastisch schaatswerk.
Data:
14 t/m 26 december, 20 voorstellingen, Statenhal, Nederlands Congres Centrum, Den Haag.
28 t/m 31 december, 10 voorstellingen, Brabanthallen, Den Bosch. Prijzen:
Volwassenen: fl. 37,50 en fl. 52,50 (resp. 2e en 1ste rang) Kinderen/groepen: fl. 30,50 en fl. 45,50 (resp. 2e en 1ste rang) Reserveringskosten: fl. 4,50 per kaart

# # #

Over EuroNet Internet en Wanadoo
EuroNet Internet B.V. (www.euronet.nl) is een volledige dochteronderneming van Wanadoo S.A. Wanadoo S.A. is een van de grootste Europese internetbedrijven en de internetmediadochter van France Telecom. In Nederland biedt EuroNet Internet B.V. internetdiensten aan onder twee merken: Wanadoo voor de consumentenmarkt en EuroNet Internet voor de zakelijke markt.
Wanadoo biedt een volledig pakket van internettoegang aan consumenten, waartoe inbelabonnementen, variërend van Free tot flat-fee, en breedbandinternet (ADSL en Cable) behoren. Daarnaast levert de portal www.wanadoo.nl een keur van diensten en informatie verdeeld over thematische channels. De Wanadoo-portal staat in Nederland in de top tien van meest bezochte websites.
EuroNet Internet verzorgt sinds 1994 producten en diensten voor de zakelijke markt, waaronder ADSL, netwerkkoppelingen en het hosten van websites. Internationaal telt Wanadoo S.A. ruim vijf miljoen actieve abonnees.

Over Disney On Ice
Over de gehele wereld zijn de shows van Disney On Ice geliefd en populair. De producties komen uit de koker van het Amerikaanse concern Feld Entertainment, gespecialiseerd in live entertainment en bekend van het grootste drie-ring circus ter wereld, Ringling Bros. and Barnum & Bailey®, The Greatest Show on Earth®. Naast Disney On Ice produceert Feld Entertainment diverse circusvoorstellingen, stage shows, maar ook andere ijsspektakels waaronder Grease On Ice . De Europese toer van Disney On Ice -Toy Story, komt in maar liefst 25 steden en is in september van start gegaan met de Europese première in Glasgow, Groot-Brittannië. Nederland staat als derde land in Europa op het programma.