De Hill's* Afslankwedstrijd 2001 kaart het gewichtsprobleem van honden en katten aan

Brussel (ots) - Hill's Pet Products, producent van premium dierenvoeding, organiseert de
Hill's* Afslankwedstrijd voor honden en katten. Met deze wedstrijd wil Hill's* het gezondheidsrisico van corpulente honden en katten aankaarten. Uit studies blijkt dat ongeveer 38% van onze honden en 28% van onze katten kampen met een gewichtsprobleem en dus sneller vatbaar zijn voor hart- en vaataandoeningen, skelet- en ademhalingsproblemen, artritis, enz.

Op 16 oktober vond de finale plaats in het Koloniënpaleis in Tervuren. De tien genomineerden werden gewogen en beoordeeld door de kritische jury (Koen Crucke en Dominique Van Roost en de dierenartsen Dhr. Verschuren en Mevr. Carpet. Deze oordeelden dat James na bijna een half jaar lang afslanken in aanmerking kwam voor de hoofdprijs. "James is een hele mooie en rustige kat. Het is bijna een cliché dat Britse kortharige katten dik moeten zijn, maar James is het levendige tegenbewijs. Van dit ras is het bovendien geweten dat ze moeilijk vermageren. Maar James is er samen met zijn baasje in geslaagd om 22% van zijn oorspronkelijke gewicht te verliezen. En dit op een uiterst evenwichtige wijze!", aldus de jury.

Het winnende dier van dierenartspraktijk Reyntens uit Diegem, mocht samen met zijn baasje welgemeende felicitaties en een reischeque uit handen van Ilse De Meulemeester in ontvangst nemen. De aanmoedigingsprijs ging naar Gamin, een Fox Terrier uit Tongeren, die zijn vermageringskuur verder zet en daar, na vroegere pogingen met een ander dieet, goed in slaagt dankzij Hill's*. Alle finalisten kregen een t-shirt en een half jaar gratis voer van Hill's Pet Products aangeboden. Dit voer is speciaal bedoeld om op het streefgewicht te blijven.

Hill's* Prescription Diet* wordt verkocht via de
dierenartspraktijken, Hill's* Science Plan* wordt verkocht via dierenartspraktijken en dierenspeciaalzaken.


* Handelsmerken in eigendom van Hill's Pet Nutrition Inc., (c) 2001 Hill's Pet Nutrition

ots original text: Kate Thomas & Kleyn
Beschikbaar op internet: http://www.newsaktuell.be

Voor meer persinformatie:
Kate Thomas & Kleyn
tel. 02/569 36 44 (Peter Mertens)