Provincie Noord-Holland

Persbericht, 9 oktober 2001

Streekplan Noord-Holland-Zuid: Burgerhuis het Gooi De provincie Noord-Holland nodigt inwoners uit de regio het Gooi van harte uit om met leden van Provinciale Staten van de provincie Noord-Holland in het Burgerhuis het Gooi te praten over de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van Noord-Holland-Zuid in het algemeen en dat van deze regio in het bijzonder.

Het Burgerhuis vindt plaats op dinsdag 16 oktober 2001 van 19.00 (tot 19.30 uur ontvangst met koffie) tot 22.00 uur in Raadhuis Hilversum, Dudokpark 1, tel. 035-6292007.

Onderwerpen zijn onder andere: waar woningbouw te situeren, werkgelegenheid, bereikbaarheid, (lightrails, ontsluiting Hilversum), wel\geen Nationaal Park het Gooi, wel\geen beperkingen aan de bouwhoogte van (kantoor)gebouwen, antennes en andere bouwwerken.

Achtergrond
Bestuurders en ambtenaren van de provincie trekken het zuidelijk deel van Noord-Holland in om met burgers de praten over de betekenis van het toekomstige streekplan Noord-Holland-Zuid voor de eigen leefomgeving. Daarvoor organiseert de provincie dit najaar in elk van de verschillende regio's bijeenkomsten en bustours om burgers op deze manier te betrekken bij het provinciale beleid. Deze regio's in het streekplangebied zijn: Zaanstreek, Zuid- Kennemerland, Waterland, Amstelland en Meerlanden, Het Gooi, De Vechtstreek en de IJmond.

Aanmelding vooraf is niet nodig. Voor informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met: Rina Swart, tel: 023-5413174, swartc@noord-holland.nl..
Meer informatie over het streekplan Noord-Holland-Zuid is ook te vinden op de website http://www.streekplannhz.nl

Informatie: Afdeling RWB, Paul Veldhuis, tel. (023) 514 33 23