Politiebericht Eindhoven e.o. 16-10-2001
2e persbericht van dinsdag 16 oktober 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Autogordelcontrole
Dinsdagmorgen tussen 11.00 en 12.00 uur is op de Adm. Van Lievenoogen een autogordel-controle gehouden. 15 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Maarheeze: Verdachten zware mishandeling aangehouden In het politiebureau van Maarheeze zijn maandagmiddag om 13.00 uur, twee inwoners van Someren van 13 en 17 jaar en een 15-jarige inwoner van Maarheeze aangehouden. Zij worden verdacht van zware mishandeling, gepleegd op vrijdag 12 oktober rond 22.45 uur op de Leeuwenbekstraat in Maarheeze. Een 36-jarige Maarheezenaar zag dat de jongeren in een tuin van een woning aan de Margrietstraat aan het stoeien waren. Hij liep naar hen toe en vroeg wat ze daar in die tuin moesten. De jongeren gaven te kennen zelf wel te bepalen wat ze deden. Hierop pakte de 36-jarige man een van de jongens bij zijn arm en zette hem op straat. De jongen kwam daarbij ten val. Direct daarop werd het slachtoffer door de jongeren in elkaar geslagen en geschopt. Het slachtoffer liep verwondingen op aan hoofd, borst en ribben en is daarvoor behandeld in het St. Annaziekenhuis. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politie-bureau en inverzekering gesteld.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Dinsdagmorgen tussen 8.35 en 11.00 uur is op de Burg. van Hoofflaan een snelheidscon-trole gehouden. 1238 voertuigen zijn gecontroleerd. 44 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Asten: Diefstal konijnen
Dinsdagmorgen tussen 0.15 en 8.30 uur zijn uit een bedrijf aan de Pannenhoef 600 konijnen gestolen. Een afgesloten toegangspoort is geopend. In het bedrijf is een binnendeur uitge-nomen. Vermoedelijk hebben de daders gebruik gemaakt van een grote wagen.

Veldhoven: Verkeerscontrole
Vanmorgen tussen 08.15 uur en 09.45 uur is er een roodlichtcontrole gehouden op de kruising Heerbaan Vijverstraat. 3 bestuurders kregen een proces-verbaal. Een bromfietser kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder helm.

Helmond: Snelheidscontroles
Vanmorgen is op de Bakelsedijk tussen 08.33 uur en 10.33 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 443 gecontroleerde voertuigen reden er 68 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u.