Apple Benelux

Apple voert europrijzen in voor alle producten die worden verkocht binnen de eurozone

Brussel/Bunnik, 16 oktober 2001 - Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat per direct europrijzen zullen gelden voor alle apparatuur en programmatuur die Apple in de twaalf landen van de eurozone verkoopt. De Apple catalogusprijzen (exclusief BTW) zullen nu in alle landen van de eurozone gelijk zijn.

"Apple is een van de weinige bedrijven in de IT-branche die tweeënhalve maand vóór de officiële overstap op de Europese munteenheid gereed zijn voor de euro", aldus Pascal Cagni, Vice President en General Manager van Apple in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "Dankzij deze belangrijke wijziging hebben onze zakenpartners en klanten op 1 januari 2002 een streepje voor."

Het nieuwe prijsbeleid van Apple zal worden ingevoerd in België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal en Spanje. In de landen waarin klanten toegang hebben tot de Apple Store, de verkoopsite van Apple op het Internet, zal de euro gelden als belangrijkste valuta.

Apple zal in alle landen buiten de eurozone, zoals Denemarken, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, de lokale valuta blijven hanteren.

© 2001 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Macintosh, AppleScript, Apple Store, AppleTalk, Aqua, ColorSync, Finder, iBook, iMac, iMovie, iTunes, Mac OS, PowerBook, Power Mac, Power Macintosh en SuperDrive zijn handelsmerken van Apple. Alle andere merknamen die worden genoemd, kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars en worden bij deze erkend.


***

Apple
Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl

Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr