Gemeente Emmen


---

Persbericht: Subsidie Emmen Revisited, 23 oktober 2001

De gemeente Emmen heeft van het ministerie van Financien een subsidie van 540.000,- ( 245.000) ontvangen. De subsidie heeft zij gekregen voor het opzetten van een Wijkontwikkelings-maatschappij (WOM) voor het project Emmen Revisited.

Het opzetten van een wijkontwikkelingsmaatschappij past volledig binnen de subsidieregeling `kenniscentrum PPS (Publiek Private Samenwerking) van het ministerie van Financien. De Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) Emmen Revisited wordt opgezet als publiek private samenwerking tussen enerzijds de gemeente en anderzijds Stichting Wooncom Emmen, Rabo Vastgoed en Vesteda.

Kenniscentrum
De WOM Emmen Revisited gaat als kenniscentrum opereren volgens een 'open source'-model'. Dit betekent dat andere partijen, ondernemingen, onderwijsinstellingen en dergelijke gebruik kunnen maken van de diensten van de WOM en met hen overeenkomsten kunnen worden gesloten. Een voorbeeld: een renovatie aan een wijkgebouw, school en een gedeelte van een winkelcentrum waar sprake is van diverse partijen met verschillende eigenaren, kan als één pakket in de WOM worden ingebracht waarvoor één gezamenlijke overeenkomst wordt gesloten. De WOM voorziet met dit model in een groei naar gezamenlijk vastgoed en sociale projecten met een groeiend aantal partners.

Met de WOM ontstaat een uitvoeringsorganisatie met de nodige personele en ondersteunende functies, die belast worden met de voorbereiding en het opdrachtgeverschap voor de feitelijke realisatie van de herstructurering in Angelslo, Emmerhout en Bargeres. Daartoe dient de WOM te beschikken over de nodige financiële middelen. Hierover krijgt de WOM de beschikking op de volgende manier: de PPS partijen brengen bij de herstructurering betrokken openbare ruimte en opstallen in de WOM in. De WOM zorgt daarna voor de herinrichting van het gebied en de uitgifte van gronden voor nieuwbouw. Het heringerichte openbare gebied wordt daarna weer overgedragen aan de gemeente. Door de WOM ontstaat een adequate samenwerkingvorm die tijd bespaart en efficiënt werken mogelijk maakt.


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen