Politie Amsterdam-Amstelland

Overval op geldloper
23-10-2001. Vanmorgen vond er in de Jan Steenstraat een gewapende overval plaats op een geldloper. De overvaller dreigde met een vuurwapen en verdween met een geldkoffer in de richting van de Hercules Segherstraat. Daar stond mogelijk een tweede verdachte met een bromfiets. Beiden gingen er vandoor. Niemand raakte gewond en van overvallers en de buit ontbreekt ieder spoor.

De overvaller was een ongeveer 30 à 35-jarige blanke man met kort bruin haar. Hij droeg een blauw nylon windjack, een blauwe spijkerbroek, een wit / blauw gestreept shirt, een blauw petje en had een bril op met een rond montuur. De tweede verdachte reed mogelijk op een grijze scooter. Hij droeg een witte helm en had een geruite jas aan met meerdere kleuren. Het is niet zeker of de man met het vuurwapen daadwerkelijk met genoemde scooter is gevlucht, want dit is niet gezien. Getuigen van de overval wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer (020) 559 35 70.


---

Aanhoudingen drugszaak
23-10-2001. De districtsrecherche van Amstelveen heeft afgelopen weken vijf mannen aangehouden bij een onderzoek naar lokale drugshandel in Aalsmeer. De verdachten werden op verschillende locaties aangehouden. Tijdens het onderzoek werden cocaïne, amfetamine, GHB, hasjiesj, paddos, LSD-zegels, xtc-tabletten en enige tienduizenden guldens in beslag genomen. Alle vijf verdachten zijn ingesloten en voor de officier van justitie geleid.

De zaak begon op 5 oktober in Kudelstraat. Daar werden een 28-jarige en 35-jarige man op heterdaad aangehouden in verband met een drugsdeal. Het onderzoek leverde nog twee verdachten op. Deze werden in Amsterdam aangehouden. Het betrof hier een 31-jarige en een 34-jarige man. De verdachten legden allen een bekentenis af. Eén van de verdachten bekende als koerier amfetamine te hebben vervoerd tussen Nederland en Zwitserland.

Het vervolgonderzoek leverde nog een vijfde verdachte op; een 44-jarige man werd op 16 oktober in Veendam aangehouden. In een kantoor van de verdachte in Amsterdam werden hasjiesj, amfetamine en laboratoriumglaswerk aangetroffen, alsmede ether en maskers. Laatstgenoemde verdachte heeft alleen bekend dat hij een van de andere verdachten wegwijs heeft gemaakt met de fabricage van amfetamine. Het onderzoek zal worden voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

---