Politiebericht Eindhoven e.o. 23-10-2001
3e persbericht 23 oktober 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Autogordelcontrole
Dinsdag tussen 13.55 en 14.35 uur is op de Stratumsedijk een autogordelcontrole gehouden. Acht bestuurders kregen een bekeuring.

Helmond: Hennepkwekerijen
Dinsdagmiddag om 13.00 uur is in een woning aan de Suurhoffstraat een hennepkwekerij opgerold. Op de zolder was deze kwekerij ingericht maar de planten waren pas geoogst. Er hadden 380 planten gestaan. De apparatuur, 20 lampen, 20 transformatoren, 2 filters, 2 tijdklokken en andere apparatuur zijn in beslag genomen. De 48-jarige bewoner vertelde dat de henneptoppen werden gedroogd in een woning aan de Markiesstraat. Daar bleken de toppen, met een gewicht van ruim 5 kilo, inderdaad op de zolder te liggen. De toppen zijn in beslag genomen. In de woning werd ook nog een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Hier stonden 96 planten. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen. De bewoner van de Markiesstraat, een eveneens 48-jarige Helmonder, werd aangehouden. Hij is ingesloten. De bewoner van de Suurhoffstraat kon na verhoor naar huis.

Helmond: Beroving
Een 40-jarige Helmonder is dinsdag tussen 15.15 en 15.45 uur op Het Hazenpad beroofd. Een jongen sprak hem op de Heistraat aan en vroeg hem een vuurtje. De man gaf hem een vuurtje maar de jongen zei hem uit de wind te gaan staan. Hij trok hem Het Hazenpad in. Daar haalde de jongen een mes te voorschijn en eiste geld. Het slachtoffer gaf hem zijn portefeuille. De jongen haalde het geld, fl. 50,=, eruit en gooide de lege portefeuille op de grond. Hij liep weg naar de Heistraat.

Helmond: Man na insluiping aangehouden
In een winkel aan de Mierloseweg is dinsdag om 17.00 uur een 40-jarige man uit Slovenië aangehouden. De man was, zonder dat het winkelpersoneel het merkte, de woning achter de winkel ingegaan. Daar trof de eigenaar hem aan. De Sloveen probeerde steeds weg te lopen maar de eigenaar hield hem vast totdat de politie kwam. Deze heeft de man voor onderzoek ingesloten. De winkelier mist geen goederen.

Helmond: Snelheidscontrole
Op de Hoofdstraat is dinsdag tussen 15.55 en 17.35 uur een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 1651 voertuigen gecontroleerd. 52 bestuurders reden te snel. De snelste reed 73 km/u. 50 is toegestaan.

Helmond: Bromfietscontrole
Bij een rijdende bromfietscontrole zijn dinsdagmiddag 12 bekeuringen uitgeschreven. De overtredingen waren snelheid, rood licht, plaats op de weg, certificaat, helm en gesloten verklaring.

Geldrop: Hennepkwekerij
Dinsdag om 14.45 uur zijn in een woning aan Hulst drie hennepkwekerijen ontmanteld. De politie was naar de woning gegaan nadat een onderzoek wees in de richting van hennepkwekerijen. Op twee slaapkamers stonden 85 en 80 planten en op de zolder nog eens 108 planten. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen. De bewoner moet nog gehoord worden, hij was niet thuis.

Breugel: Aanrijding onder invloed
In zijn woning aan de Van den Elsenstraat is dinsdag om 18.40 uur een 29-jarige man uit Breugel aangehouden. Hij was even daarvoor betrokken bij een aanrijding op de Van den Elsenstraat tussen twee personenautos waarbij alleen materiële schade was. De verdachte, die een van de autos bestuurde, liep weg van de aanrijding en ging zijn woning binnen. De politie kon hem daar aanhouden. De man had flink gedronken en blies ruim 2,6 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Alcohol


- Op de Kempenbaan is dinsdag om 19.35 uur een 61-jarige Veldhovense automobilist bekeurd omdat hij gedronken had. De man blies 1,55 promille. Hij moest het rijbewijs inleveren.


- Om 19.40 uur werd op de Heerbaan een 38-jarige Veldhovenaar betrap op het rijden onder invloed. Zijn promillage was ruim 1,5. Ook zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.