Gemeente Hengelo



Collecte


Tot en met 24 november 2001 wordt er niet gecollecteerd.
Raadscommissies


Sociale Zaken, Zorg en Volksgezondheid

De commissie SZV vergadert op dinsdag 30 oktober vanaf 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* Gezondheidsinformatiepunt Bibliotheek Hengelo
* Reiskosten voorlichting scholen Gehandicaptenraad
* Project Kickstart

Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Economische Zaken

De commissie ROVEZ vergadert op woensdag 31 oktober vanaf 20.00 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* Ontwerp Leefmilieuverordening Brouwerijstraat en omgeving
* Vaststelling bestemmingsplan Oosterbos

* Locatie bouwmarkt

* Toepassen artikel 19 lid 1 en artikel 19a WRO en art. 50 lid 4 WW t.b.v. de bouw van drie bedrijfsverzamelgebouwen en een uitkijktoren in het gebied Westermaat deelplan Plein met de daarbij behorende bouwkundige, technische en infrastructurele voorzieningen

* Het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het gebied Groenboulevard

* Meerjarenbeleidsplan 2002-2005/Begroting 2002
Sport, Personeelszaken, Onderwijs en Welzijn

De commissie SPOW vergadert op dinsdag 6 november vanaf 19.30 uur in het stadhuis. De agenda voor deze vergadering wordt gepubliceerd in het Hengelos Weekblad van dinsdag 6 november 2001.

Stedelijk Beheer, Volkshuisvesting en Milieu

De commissie SVM vergadert op donderdag 8 november vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis. De agenda voor deze vergadering wordt gepubliceerd in het Hengelos Weekblad van dinsdag 6 november 2001.
Afdeling Bouwen gesloten


De afdeling Bouwen is tot en met 2 november 2001 gesloten.

Thema-avond veiligheid voor bewoners Tichelwerk

Woensdag 31 oktober

Op woensdag 31 oktober 2001 (en niet op 17 oktober, zoals abusievelijk in de uitnodigingsbrief stond vermeld) is er voor bewoners van de buurt Tichelwerk een bijeenkomst over "veiligheid". Doel van de bijeenkomst is het waarborgen van veiligheid in uw buurt, nu en in de toekomst.

Belastingverordening


De gemeenteraad heeft op 16 oktober 2001 de verordening tot wijziging (1e) van de verordening op de heffing en invordering van precariobelasting 2001 vastgesteld, inhoudende het toepassen van tariefsdifferentiatie voor terrassen op basis van gebiedsindeling.

Inwerkingtreding per 1 januari 2001

De wijzigingsverordening treedt, met terugwerkende kracht, op 1 januari 2001 in werking.

Ter inzage

De genoemde wijzigingsverordening ligt ter inzage bij de afdeling Belastingen en Verzekeringen, balie bij kamer 111 in het stadhuis (in het register van vastgestelde belastingverordeningen). De inzage is kosteloos. U kunt op verzoek en tegen vergoeding van leges een afschrift van genoemde wijzigingsverordening verkrijgen.

Stad en Milieu


Zuidelijke Spoorzone en Berflo-Es

De zuidelijke Spoorzone bestaat uit het Brouwerijterrein, het Waterwingebied en het hiertussen gelegen gebied. De problemen in dit gebied hebben een negatieve uitstraling op zowel het gebied zelf als op de directe omgeving. In 1997 is de status van Stad & Milieuexperiment aan het project toegekend. Daardoor kan het gebied, onder voorwaarden, aangepast worden. Deze nieuwe invulling zal een positieve impuls geven aan de gehele Berflo Es. De gemeente wil voor 2003 de besluitvorming hierover afronden.

Concept ontwikkelingsvisie

Inmiddels is er een concept ontwikkelingsvisie opgesteld voor de Zuidelijke Spoorzone (juli 2001). Deze visie is nog geen uitgekristalliseerd plan. Het geeft een basisrichting aan hoe de Zuidelijke Spoorzone zich kan gaan veranderen en ontwikkelen. Daarbij is ook gekeken naar de uitstraling op de gehele Berflo-Es, dat als onderzoeksgebied wordt meegenomen. Het is de bedoeling dat de verdere uitwerking van de ontwikkelingsvisie in samenspraak met verschillende belanghebbenden gebeurd.

Inspraak en ter inzage

In verband hiermee heeft het College van B en W het plan vrijgegeven voor inspraak. De inspraakperiode duurt nog tot en met vrijdag 9 november 2001. Tot deze datum kunt u het plan inzien in de Gemeentewinkel en bij de afdelingen Bestuurlijk Juridische Zaken en Bouwen van de gemeente. Tevens ligt de concept ontwikkelingsvisie ter inzage bij de buurt- en speeltuinvereniging Twekkelerwegkwartier, Heraklesstraat 2, openingstijden: maandag tot en met vrijdag, van 8.30
- 17.00 uur.

Inloopmomenten

Gedurende de inspraakperiode is er een inloopmogelijkheid op maandag 5 november 2001. Op deze dag kunt u s middags van 14.00 tot 16.00 uur en s avonds van 19.00 tot 21.00 uur terecht in de Gemeentewinkel van het stadhuis. Tijdens dit inloopmoment zijn er projectmedewerkers aanwezig voor een nadere toelichting. U bent hierbij van harte welkom.

30 km-inrichting van Tuindorp, 't Kotte en 't Lansink

In aansluiting op het landelijk verkeersveiligheidsbeleid "Duurzaam Veilig" streeft de gemeente Hengelo ernaar om de komende jaren alle woonwijken in te richten als verblijfsgebied met een maximale toegestane snelheid van 30 kilometer per uur. Met de ondertekening van het zogeheten Startprogramma Duurzaam Veilig, waarin landelijke afspraken zijn vastgelegd om de verkeersveiligheid te verbeteren, zijn subsidiegelden beschikbaar gekomen voor de versnelde uitbreiding van 30 km-gebieden. Dit betekent dat ook Tuindorp, t Lansink en t Kotte verder ingericht kunnen worden als 30 km-gebied.

Samen met het platform Tuindorp, Bewonersoverleg Nijverheid en bewonersvereniging t Kotte is een inventarisatie gemaakt van onveilige locaties in de buurt. Op basis van de geïnventariseerde verkeersveiligheidsgegevens is inmiddels een concept 30 km-inrichtingsplan opgesteld voor (het nog niet als 30 km aangewezen deel van ) Tuindorp, t Kotte en t Lansink.

Inloopavond

Op dinsdag 6 november van 16.00 tot 20.00 uur is er een inloopavond in de Brandweerkazerne aan de Lansinkesweg 57. Tijdens deze avond heeft u de gelegenheid om op het herinrichtingsvoorstel te reageren of vragen te stellen. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Ter inzage en reactie

Vooruitlopend op de inloopavond kunt u vanaf 30 oktober tijdens kantooruren het herinrichtingsplan alvast bekijken in de Gemeentewinkel in het Stadhuis.

Afhankelijk van de ingediende reacties wordt het inrichtingsvoorstel zonodig bijgesteld en het plan definitief vastgesteld. Na afdoening van de ingediende zienswijzen kan worden overgegaan tot verdere uitwerking en realisatie van het totale plan voor de Roershoek.

Vergunning Drank- en Horecawet


Burgemeester en wethouders zijn van plan vergunning te verlenen op grond van artikel 3 juncto 4 van de Drank- en horecawet, voor de uitoefening van het horecabedrijf aan:

* Stichting Buurtcentrum Klein Driene, Cesar Franckstraat 36
Het betreft een buurtcentrum dat gebruikt zal worden als horecabedrijf. In de te verlenen vergunning worden nadere voorwaarden en beperkingen opgenomen ter voorkoming van ongewenste mededinging.
Ter inzage en zienswijzen

De aanvraag om vergunning ligt gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, kamer 331 van het stadhuis. Belanghebbenden kunnen tot 11 december 2001 hun zienswijze omtrent de te verlenen vergunning kenbaar maken aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Bouwplannen


Meldingen

Meldingen zijn ingediend voor:

* plaatsen dakkapel, Waarbekenweg 95

* plaatsen dakkapel, Waarbekenplein 2

* oprichten tuinhuisje, Twekkelerplein 26
* oprichten tuinhuisje, Berfloweg 75

* veranderen en vergroten woonhuis, Tuindorpstraat 99
Bouwaanvragen

Bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* veranderen en vergroten woonhuis, Rougoorweg 50
* veranderen en vergroten bedrijfspand, Generatorstraat 12
* veranderen en vergroten woonhuis, Maanstraat 14
* veranderen en vergroten woonhuis, Roggeweg 53
* veranderen en vergroten woonhuis, Waarbekenweg 92
* veranderen woonhuis in twee woningen, Langelermaatweg 274 + 276
* oprichten GSM-mast + installatie, Spoorstraat (nabij nr. 50) veranderen en vergroten woonhuis, Ankarastraat 5
* oprichten 10 appartementen en 11 woningen, Bergweg
* plaatsen dakkapel, Paulinastraat 79

* veranderen en vergroten woonhuis, Deurningerstraat 39
* plaatsen dakkapel, Caro van Eyckstraat 47
* oprichten tuinhuisje, Bornsestraat 73

* oprichten garage annex berging (wijziging vergunning 2001/0461), Langelermaatweg 199

* veranderen en vergroten winkel/woonhuis + oprichten garage annex berging en 2 bergingen, Oelerweg 26

Rectificatie:

* veranderen en vergroten woonhuis en oprichten berging, Dr. A. Kuyperstraat 30

Ter inzage

Nadat het College van B en W over deze meldingen en bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.

Instemming meldingen

In de week van 15 tot en met 19 oktober is ingestemd met:
* oprichten tuinhuisje, Otto Klempererstraat 60
* oprichten tuinhuisje, Beckumerschoolweg 24
Bouwvergunningen

In de week 15 tot en met 19 oktober is vergunning verleend voor:
* veranderen en vergroten woonhuis, Cornelis Dopperstraat 51
* oprichten antennemast, Waarbekenweg 113
* veranderen kantoorpand, Deldenerstraat 26
* veranderen en vergroten ziekenhuis (polikliniek), Geerdinksweg 141
* oprichten rijwielstalling, Zwavertsweg

* veranderen en vergroten woonhuis, Kortenaerstraat 62
Reclamevergunning

In de week van 15 tot en met 19 oktober is vergunning verleend voor het plaatsen van:

* een lichtbak en neonlichtreclame, Nieuwstraat 43
Monumentenvergunning

In de week van 1 tot en met 5 oktober is vergunning verleend voor:
* renoveren 4 gevels d.m.v. plaatsen isolatieglas, Beursstraat 1A
Ter inzage en bezwaar

De instemming meldingen, verleende bouw-, reclame- en monumentenvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Telgenflat, Markt 203, 2e verdieping. Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen en/of instemming meldingen, rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 15 tot en met 19 oktober 2001. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647.

Wet Milieubeheer


Toepassing hoorplicht ex artikel 4:8 Algemene wet bestuursrecht
Een melding als bedoeld in artikel 8.19, tweede lid van de Wet milieubeheer is ingediend door:

* Knol oud papier B.V., met betrekking tot een verandering van de bedrijfsinrichting dan wel de werking ervan, Parelstraat 21.

De verandering heeft betrekking op het vervangen van de bestaande persinstallatie door een nieuwere installatie.

Deze voorgenomen verandering is niet in overeenstemming met de voor de betreffende inrichting verleende vergunning of de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften, maar leidt naar ons voorlopig oordeel niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan door het betreffende bedrijf volgens de geldende milieuvergunningen en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften mag worden veroorzaakt.

De voorgenomen verandering leidt verder naar ons eerste oordeel niet tot een andere inrichting dan waarvoor vergunning is verleend en geeft evenmin aanleiding tot toepassing van de artikelen 8.22. 8.23 of 8.25 Wet milieubeheer (actualisering, wijziging of intrekking van de vergunning(voorschriften of beperkingen).

Ter inzage en zienswijzen

De bovenstaande melding met eventuele daarbij behorende stukken ligt vanaf woensdag 31 oktober 2001 ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655. Tegen betaling kunt u hiervan een afschrift krijgen.

Voor wij door middel van een verklaring als bedoeld in artikel 8.19, tweede lid onder c van de Wet milieubeheer een besluit nemen over de aanvaardbaarheid van de beoogde verandering worden belanghebbenden krachtens artikel 4:8 Algemene wet bestuursrecht gedurende twee weken in de gelegenheid gesteld hun zienswijze hierop mondeling of schriftelijk naar voren te brengen. Eventuele zienswijzen worden vervolgens betrokken bij het nemen van de definitieve verklaring, welke geldt als besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht en waartegen desgewenst bezwaar en beroep openstaat.

Intrekking vergunningen

Burgemeester en wethouders gaan op grond van artikel 8.25 lid 1 sub d van de Wet milieubeheer juncto par. 3.5.6. Algemene wet bestuursrecht over tot intrekking van de milieuvergunningen, welke eerder op grond van de Wet milieubeheer dan wel de Hinderwet zijn verleend aan:
* Woerts Partyservice, voor een horecavlees-partyservicebedrijf, Vleermuisstraat 63 (oprichtingsvergunning d.d. 31 juli 1992 nr. 13791 en een uitbreidingsvergunning d.d. 31 januari 1996 nr. 19118)

* Zwienenberg Installatie Techniek, voor een installatiebedrijf, Enschedesestraat 218 (oprichtingsvergunnng d.d. 21 april 1998 nr. 18674).

Ter inzage, beroep en verzoek om voorlopige voorziening
De intrekkingbesluiten en andere terzake zijnde stukken liggen van 31 oktober tot en met 12 december 2001 ter inzage bij de afdeling Milieu.
Ingevolge het bepaalde in de artikelen 20.3 en 20.11 van de Wet milieubeheer jo. de artikelen 6.7 en 6.8 Awb treden de besluiten in werking op 12 december 2001, tenzij voor genoemde datum bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State schriftelijk beroep is ingesteld en tevens een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. In het laatste geval wordt een besluit pas van kracht nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.
Informatie

Voor meer informatie over het instellen van beroep en/of het doen van een verzoek om voorlopige voorziening kunt u terecht bij de afdeling Milieu.

Meldingen ex artikel 8.41

Bij de afdeling Milieu liggen ter inzage de meldingen als bedoeld in de hieronder vermelde, op artikel 8.41 Wet milieubeheer gebaseerde uitvoeringsbesluiten, die ontvangen zijn van:

* Roma, in verband met het van toepassing worden van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer op het Italiaans restaurant-/eetcafé, Drienerstraat 29
* Roadhouse, in verband met het van toepassing worden van het Besluit Horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer op het café, Willemstraat 33

* Hard Beat, in verband met het van toepassing worden van het Besluit Horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer op het café, Willemstraat 31

* Bestaria de Toren, in verband met het van toepassing worden van het Besluit Horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer op de cafetaria, Willemstraat 35

* Bruns en Bonke Bouw, in verband met het oprichten van een bouwbedrijf, werkplaats en opslag voor materialen, Hassinkweg 1 (Besluit bouw en houtbedrijven milieubeheer).
* Ikea B.V., in verband met het oprichten van een warenhuis voor de verkoop van meubels en woonaccessoires, Amerikalaan (Plein Westermaat) (Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer).

De inrichtingen dienen te voldoen aan de voorschriften die zijn opgenomen in de bijlage bij de daarbij genoemde besluiten.
Ter inzage

Tegen bovenstaande meldingen op grond van de Wet milieubeheer staat geen bezwaar en/of beroep open. De meldingen met bijbehorende stukken kunt u vanaf 31 oktober 2001 inzien bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655.

Beschikking Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders hebben, onder het stellen van voorschriften, welke ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken, een veranderingsvergunning ingevolge de Wet milieubeheer verleend aan:
* Harry Menkehorst Tuincentrum B.V, voor het tuincentrum aldaar, kadastraal bekend gemeente Hengelo, sectie M, nr. 2623, Nieuwe Grensweg 157

De verandering betreft de uitbreiding van het tuincentrum met een nieuwe kas. De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking gewijzigd in die zin dat het licht in de kas ingeschakeld mag blijven tot drie uur na sluitingstijd op werkdagen en tot een uur na sluitingstijd op koopavonden.

Ter inzage, beroep en verzoek om voorlopige voorziening

De beschikking en andere van belang zijnde stukken liggen van 31 oktober tot en met 12 december 2001 ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655.

Beroep tegen deze beschikking kan worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit; de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit; degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het gedateerde, ondertekende en gemotiveerde beroepschrift, dat tevens naam en adres van de indiener en een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht moet bevatten, dient u voor 12 december 2001 te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage. De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voor 12 december 2001 beroep is ingesteld en met toepassing van artikel 20.3 van de Wet milieubeheer jo. titel 8.3 van de Algemene wet bestuursrecht binnen de beroepstermijn van 6 weken een verzoek is gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening.

Het verzoek daartoe moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht alvorens op dit verzoek is beslist.

Het griffierecht bedraagt ¦ 225,-- ( 102,10) voor het in behandeling nemen van het beroepschrift en eveneens ¦ 225,-- ( 102,10) voor een verzoek om een voorlopige voorziening (voor rechtspersonen geldt voor beide gevallen een bedrag van ¦ 450,-- ( 204,20)). Deze bedragen moeten na een betalingsverzoek van de griffier van de Raad van State binnen 4, respectievelijk 2 weken zijn bijgeschreven op girorekening 507590 ten name van de griffie van de Raad van State.
Kapvergunningen


In de week van 17 tot en met 23 oktober 2001 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 1 beuk in de Twekkelerweg 311. Herplant: 2 bomen in de maat 14/16.
* 1 beuk in de Lupinestraat 34. Herplant: 1 boom in de maat 12/14.
* 1 beuk in de Grundelweg 31. Herplant: 2 bomen in de maat 14/16.
* 1 els in de H.C. Pootstraat nabij de vijver. Herplant: 2 bomen in de maat 14/16.

Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van de sector Wijkbeheer, stadskantoor kamer 407. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 17 tot en met 23 oktober 2001. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 9459.

Werk aan de weg


Landmansweg

In verband met herbestrating is, met ingang van maandag 12 november 2001, de Landmansweg tussen de Deurningerstraat en de Heeckerenstraat voor een periode van ongeveer 6 weken afgesloten voor het verkeer.