Gemeente Uithoorn


Besluiten

Besluiten B&W

In hun vergadering van dinsdag 23 oktober jl. hebben burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:
* kennis te nemen van het resultaat van de proef met drie methoden van niet-chemische onkruidbestrijding op verharding met de vaststelling dat het beeld in 2001 onaanvaardbaar is; het huidige beleid te handhaven om het onkruid op verharding zonder chemische bestrijdingsmiddelen te bestrijden; de aanbevelingen op het gebied van aanleg, onderhoud en communicatie m.b.t. bovengenoemde onkruidbestrijding verder te laten uitwerken en op hun haalbaarheid te laten toetsen.

* Op basis van advies van de commissie milieu en welzijn definitief in te stemmen met de laatste fase van verkoop openbaar groen in Zijdelwaard; de verkoop en ingebruikgeving van openbaar groen volgens de gebruikelijke procedure af te handelen en gegadigden in te lichten.

* Akkoord te gaan met het laten uitvoeren van de doorlichting naar gescheiden inzameling van grof huishoudelijk afval in de gemeente Uithoorn op basis van de leidraad GIHA; in te stemmen met de invoering van verbeterpunten en de doorlichting te laten verrichten door De Straat Milieu adviseurs bv te Delft.
* Over te gaan tot de aanleg van een bergingsriool in: de Admiraal de Ruyterlaan, de Thorbeckelaan en de Johan van Oldenbarneveldtlaan; de overstortputten in de Colijnlaan en Karel Doormanlaan aan te passen; bergbezinkvoorzieningen aan te leggen bij de Nicolaas Beetslaan, busbaan, Admiraal de Ruyterlaan en Admiraal Tromplaan.

* Kennis te nemen van het jaarverslag 2000 van de Seniorenraad Uithoorn.

* Voor het jaar 2001 over te gaan tot het verstrekken van een tegemoetkoming aan mensen met een minimuminkomen; de uitkeringsgerechtigden een aanvraagformulier toe te zenden en de overige minima via publicaties in de krant en via teletekst en website te informeren. Dit advies te bespreken in de commissie sociale en economische zaken d.d. 1 november.