Gemeente Eemnes


* Gemeenteberichten week 43
Ontwerpbestemmingsplannen

* Doe nuchter, rij alcoholvrij


* Wegwerkzaamheden
Gemeenteberichten week 43
Bouwplannen
Ingekomen meldingen/aangevraagde bouwvergunningen
- Goudhaver 2, plaatsen dakkapel, ingekomen 12 oktober 2001.
- Rijksweg 2, aanpassen hotel/restaurant, ingekomen 11 oktober 2001.
- Torenzicht 34, vergroten woning, ingekomen 12 oktober 2001.
- Vlosseveen 12, plaatsen dakkapel, ingekomen 15 oktober 2001.
- Wakkerendijk 188a, plaatsen dakkapel en bouwen aanbouw, ingekomen 5 oktober 2001 (rectificatie).

Verleende toestemming/bouw- en monumentenvergunningen
- Patrijzenhof 56, plaatsen dakkapel, verzonden op 18 oktober 2001.
- Wakkerendijk 49, restaureren kerk, verzonden op 19 oktober 2001. Loman of de heer Schiere beiden van de sector VROM. Ontwerpbestemmingsplan

Vanaf vrijdag 26 oktober 2001 ligt het ontwerpbestemmingsplan Beëindiging agrarisch bedrijf Wakkerendijk 178 (ex art. 11 WRO) vier weken ter inzage bij de sector VROM in het gemeentehuis. In dit bestemmingsplan krijgt het voormalige agrarisch bedrijf Wakkerendijk 178 een woonbestemming.

Gedurende de inzagetermijn kunt u uw schriftelijke zienswijze op het ontwerp kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Doe nuchter, rij alcoholvrij
Op maandag 15 oktober is de politie in nauwe samenwerking met verkeersveiligheidsorganisatie 3VO en de gemeenten De Bilt, Baarn, Bunschoten en Eemnes de campagne "Doe nuchter, rij alcoholvrij" gestart. Alcoholcontroles en voorlichtingsacties moeten ervoor zorgen dat binnen deze gemeentegrenzen uiteindelijk minder mensen met teveel alcohol op achter het stuur gaan zitten.

De intensieve verkeerscontroles richten zich voor een periode van zes maanden op alcohol in het verkeer. De aanpak van de controles is dicht bij de bron en op veel wisselende locaties. Met een voorlichtingscampagne worden weggebruikers, horecabezoekers en uitgaanspubliek gewezen op het gevaar van alcohol in het verkeer. Tijdens de vorige Doe nuchter, Rij alcoholvrij-campagne in de Ronde Venen, Breukelen, Abcoude en Loenen werden binnen een half jaar 12.000 blaastesten gehouden. Deze campagne is onderdeel van het Regionaal Handhavingsproject Verkeer Onder Controle van de Politie Regio Utrecht en wordt uitgevoerd in samenwerking met de politiedistricten Binnensticht en Eemland Noord, de betrokken gemeenten en 3VO. Meer informatie over de alcoholcampagne verstrekt Ron Looije, projectvoorlichter, telefoon 030-2255483 of 0620425496.
- Laarderweg; ter hoogte van de oversteekplaats met verkeerslichten bij de doorsteek naar het Winkelcentrum Torenzicht.