Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-10-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 13.45 u) Dinsdag, 23 oktober 2001

District Heerlen

Heerlen; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen maandagmiddag en maandagavond verkeerscontroles gehouden in Heerlen-Zuid (omgeving van de Henri Dunantstraat en John F Kennedylaan). Totaal werden 30 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van ondermeer het niet dragen van de autogordel, foutief parkeren, het rijden door het rode verkeerslicht tot het zonder helm besturen van een bromfiets door bromfietsbestuurders.

Heerlen; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Schandelerboord betrapte afgelopen maandagmiddag een 56-jarige man uit Heerlen bij diefstal van enkele flessen drank en een paar blikjes vis ter waarde van totaal ruim zestien gulden. De gestolen werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier en de verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. De verdachte die bij de politie bekend is voor eerder soortgelijk gepleegd delict, heeft de winkeldiefstal bekend. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Brunssum; hennepkwekerij
De politie heeft afgelopen maandagmiddag in een loods op een perceel aan de Watermolen in Brunssum een hennepkwekerij aan getroffen met totaal bijna tweeduizend hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur zoals assimilatielampen (groeilampen) inbeslaggenomen. De loods was verhuurd aan een tot nu toe onbekende huurder en de politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van deze loodshuurder / hennepkweker. De politie vermoedt dat de huurder van de loods zich bij het afsluiten van de huurovereenkomst bij de verhuurder heeft gelegitimeerd met gestolen c.q vervalste identiteitsbewijzen. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat met de electriciteitsmeter was geknoeid, werd Essent ingeschakeld. Die stelt een onderzoek in waarbij niet is uitgesloten dat de loodseigenaar nu voor allerlei kosten zal moeten opdraaien en ondermeer geconfronteerd zal worden met hoge electriciteits-naheffingen.

Nuth; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Thermiekstraat in Nuth betrapte afgelopen maandagmiddag 32-jarige man uit Stein bij diefstal van een DVD-speler ter waarde van ruim zevenhonderd gulden. De aangehouden verdachte werd door de gewaarschuwde politie overgebracht naar het politiebureau. De DVD-speler werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De verdachte heeft de winkeldiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.