Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-10-2001 Politieberichten Maastricht / Sittard (HP16.40 uur) Dinsdag 23 oktober 2001

Maastricht, ramkraak:
Dinsdagmorgen 23 oktober 2001 heeft op de Scharnerweg te Maastricht een ramkraak plaatsgevonden. Het doelwit, een geldautomaat, bleef ongeschonden. De gebruikte gestolen auto is zwaar beschadigd. Een getuige hoorde dinsdagmorgen omstreeks 04.10 uur in de omgeving van de Scharnerweg enkele doffe klappen, glasgerinkel en het geluid van piepende banden. Hij ging op onderzoek uit en trof op de parkeerplaats van een winkelcentrum aan de Scharnerweg te Maastricht een personenauto aan staande voor een geldautomaat. Daarna waarschuwde hij de politie. De politie trof de situatie ook zo aan. Bij onderzoek bleek de aangetroffen en aan de achterzijde zwaar beschadigde auto dezelfde nacht vanaf een parkeerplaats aan de Dorpsstraat te Maastricht ontvreemd te zijn. De onbekende daders hadden het gemunt op de aldaar gelegen geldautomaat. Met de achterzijde van de gestolen auto werd de pui geramd waarin de geldautomaat gebouwd is. De pui werd wel beschadigd maar de geldautomaat liep vrijwel geen schade op en bleef intact. Een bergingsbedrijf heeft de auto moeten weg takelen. De politie stelt een onderzoek in.
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen die de ramkraak hebben zien plaatsvinden, of mogelijk de diefstal van de personenauto hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Maastricht telefoon 0900-8844.

Born, bestuurder bij aanrijding bekneld:
Bij een aanrijding vanmorgen tussen een vrachtauto en een kleine bestelauto op de Haaskoul te Born is een bestuurder licht gewond geraakt. Hij raakte bekneld in zijn bestelauto en moest door de brandweer uit zijn benarde situatie worden bevrijd. De aanrijding ontstond omstreeks 10.40 uur door het niet verlenen van vrije doorgang op de kruising Haaskoul / Heirweg in Born. Een 27 jarige bestuurder van een vrachtauto uit Oostenrijk geladen met nieuwe personenautos verleende geen vrije doorgang aan het verkeer van rechts, een 47 jarige bestuurder van een kleine bestelauto uit Papenhoven. Door de klap van de aanrijding en het grote gewichtsverschil tussen de kleine bestelauto en de grote vrachtauto werd de kleine bestelauto in elkaar gedrukt en raakte de bestuurder, de 47 jarige inwoner van Papenhoven, bekneld in zijn auto. De brandweer moest de bestuurder uit zijn auto bevrijden door onder meer het dak van de auto weg te knippen. De bestuurder werd vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht waar slechts licht letsel werd vastgesteld. De Oostenrijkse chauffeur, die geen vrije doorgang verleende, kreeg van de Officier van Justitie een geldboete opgelegd van fl. 500,-.