Persberichten politie Rivierenland

---

Dinsdag, 23 oktober 2001

---


* Dagoverzicht

Val door glad wegdek
ZEVENAAR - Een 54-jarige man uit Nieuw-Dijk is op 22 oktober rond 07.25 uur op de Kleine Matenweg in Zevenaar met zijn fiets onderuit gegaan. De val heeft vermoedelijk te maken met de modder op het wegdek, waardoor de baan glad was geworden. De man is met verwondingen overgebracht naar het streekziekenhuis Zevenaar. Bromfietser zwaar gewond na aanrijding met auto ELST - Omstreeks 07.10 uur vanochtend vond op de Rijksweg Noord in Elst een ongeval plaats, waarbij een 28-jarige bromfietser uit Elst zwaar gewond raakte. De bromfietser kwam uit de Griegstraat en sloeg zonder voorrang te verlenen de Rijksweg Noord op. Tegelijkertijd draaide een vrachtwagen vanaf de Rijksweg Noord, komende uit de richting van Elst, de Griegstraat in. Een tegemoet komende auto op de Rijksweg Noord, komende uit de richting van Arnhem, werd door de vrachtwagen het zicht op de Griegstraat ontnomen en reed de bromfietser aan. De bromfiets werd door midden gereden. Nadat een traumateam ter plaatse assistentie had verleend, werd de bromfietser met ernstig letsel aan hoofd en onderlichaam naar het ziekenhuis vervoerd.
De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van deze aanrijding. Getuigen van het ongeval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Elst.
Politie doet onderzoek naar herkomst gestolen goederen VALBURG - Zaterdagavond 20 oktober deed de politie naar aanleiding van een tip een doorzoeking in een loods aan de Tielsestraat in Valburg. In de loods werd een grote hoeveelheid goederen aangetroffen, die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. Het gaat om aanhangwagens, een shovel, traktoren en gereedschap. Diezelfde avond werd in verband met dit onderzoek een 64-jarige inwoner van Elst aangehouden. De man is momenteel nog ingesloten voor verhoor.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl