@Home Nederland

23 oktober 2001

@Home Benelux lanceert nieuwe portal

Amsterdam, 23 oktober 2001 - @Home lanceert vandaag een geheel vernieuwde portal. De nieuwe portal heeft een moderner uiterlijk en een betere navigatiestructuur dan de huidige. Daarmee kunnen klanten van @Home en @Work optimaal profiteren van de snelheid en de mogelijkheden die de breedband verbinding van @Home biedt.

De nieuwe portal heeft een eenvoudige, eenduidige navigatie en een overzichtelijke presentatie van informatie. 24 uur per dag hebben de abonnees toegang tot een uitgebreide webgids, het laatste nieuws, reisinformatie, online games, horoscopen, game reviews en een volledig dynamisch online help systeem.

@Home werkt voor het actueel houden van de portal samen met gerenommeerde partners, waaronder het ANP, Meteo Consult, IDG.nl, GamePoint, ElmarReizen.nl en Cameo NewsBites.

Bij het maken van de nieuwe portal is gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën, zoals Flash, CSS, XML en XSLT. Dit stelt @Home in staat om de portal snel en gemakkelijk aan te passen.

De voorganger van de nieuwe portal is in de Verenigde Staten ontwikkeld in 1998. In mei 1999 heeft @Home Benelux de portal in gebruik genomen voor de Nederlandse abonnees. Zowel het ontwerp als de achterliggende technologie bleken na ruim twee jaar verouderd en onflexibel.

Over @Home Benelux
@Home levert snelle en eenvoudig toegankelijke breedband internetdiensten. Abonnees van @Home profiteren, tegen een vaste prijs per maand en zonder telefoonkosten, van 'always on' diensten die snel, betrouwbaar en efficiënt zijn. Alle diensten zijn via een breedband portal toegankelijk voor @Home-abonnees. De @Home-internetdienst biedt ook extra faciliteiten, zoals drie mailboxen en drie keer vijf MB webspace voor een eigen homepage. Voor de zakelijke markt levert @Home onder de merknaam @Work Dedicated Business Internet snelle internettoegang op basis van DSL-technologie. Kabelmaatschappij Essent Kabelcom heeft in augustus 2001 de aandelen @Home Benelux overgenomen van de twee andere aandeelhouders in het bedrijf, Excite@Home en Intel.