Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van dinsdagmiddag 23 oktober 2001
17:27 dinsdag 23 oktober 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Gestolen auto

BOVENSMILDE De VW Golf die afgelopen nacht was gestolen aan de kanaalweg is terecht. De auto werd in de loop van de morgen aangetroffen aan de Dijkstrastraat. De dieven hebben met de auto een aanrijding gehad, want de auto was aan de voorzijde beschadigd. Waar de aanrijding heeft plaats gevonden is nog niet duidelijk.


* Inbraak in woning

EMMEN Aan de Bargermeerweg is afgelopen nacht ingebroken in een woning, terwijl de bewoners boven lagen te slapen. De daders zijn binnen gekomen door het forceren van een raam van de keuken. Uit een kast werd een portefeuille met daarin wat Nederlands geld en een paar honderd Duitse Marken gestolen. Verder kon nog niet nagegaan worden of er meer weg is.


* Inbraak en diefstal bij bedrijven

ASSEN Aan het Lauwers werd tussen gistermiddag en vanmorgen ingebroken in een bedrijf. Een deur was geforceerd om binnen te komen. Enkele kasten werden opengebroken en 3 labtops werden gestolen. De totale schade is nog niet bekend.

EMMEN Bij een bedrijf aan de Phileas Foggstraat werd in de nacht van maandag op dinsdag van twee autos de velgen en banden gestolen. De daders zijn vermoedelijk over het hek geklommen om op het terrein te komen en hebben daar de wielen van de autos gehaald. Totale schade is niet bekend.

HOOGEVEEN Bij een bedrijf aan de Van Goghlaan werd afgelopen nacht ingebroken, waarbij de daders een filmcamera en een labtop meegenomen hebben. De daders zijn binnen gekomen door het forceren van een raam aan de zijkant.

HOOGEVEEN Ook bij een bedrijf aan de Eisenhowerstraat is afgelopen nacht ingebroken. Hier werd de voordeur opengebroken. Gestolen werden diverse gereedschappen en dames badmode. Diverse stukken badmode werden buiten terug gevonden. De totale schade is nog niet bekend, maar beloopt zeker duizenden guldens.

ZUIDWOLDE Bij een zaak aan de Hoofdstraat werden vanmiddag tussen 12.00 en 12.30 uur, twee dozen, die net geleverd waren, gestolen. Een pakketbedrijf had de dozen met goederen onder de luifel gezet. Toen enkele minuten later de dozen naar binnen gehaald moesten worden, bleken ze weg te zijn. In de dozen zaten kunststof bollen en lamellen. De schade wordt geschat op ruim vier duizend gulden.


* Verdacht poeder

HOOGEVEEN Rond de middag maakte een 46-jarige inwoonster van de Sperwerlaan een enveloppe open, die zij met andere post had gekregen. Bij het openmaken van de enveloppe is er een wit, naar geel neigend, poeder vrijgekomen. Omdat zij een scherpe prikkeling in de keel kreeg heeft zij direct de politie gewaarschuwd. Hierop heeft een team van politie, brandweer en GGD de zaak onderzocht, waarbij alle voorzorgsmaatregelen genomen zijn, die genomen moeten worden bij een Anthrax (miltvuur)besmetting. De enveloppe met inhoud is opgestuurd naar het laboratorium. De kleding van de vrouw is veilig gesteld en de woning is afgesloten, totdat bekend is om welk poeder het gaat.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe