Ingezonden persbericht

De nieuwe norm voor grafische prestaties:
Creative's 3D Blaster Geforce Titanium reeks
3D Blaster GeForce3 Titanium 500 en Titanium 200 - uitzonderlijke gaming performance.
GeForce2 Titanium - prestatie en prijs ideaal gecombineerd.

Amsterdam, 23 oktober 2001 - Creative (Nasdaq: CREAF), marktleider in digitale entertainmentproducten voor de pc en het Internet, kondigt de 3D Blaster GeForce Titanium reeks voor grafische kaarten aan. Het topmodel is de 3D Blaster GeForce3 Titanium 500, die de hoogste kwaliteit biedt. Met een 256-bit grafische architectuur, 64 MB DDR RAM @ 500MHZ, 240MHz interne kloksnelheid en 350MHz RAMDAC, is dit een revolutionair model op het gebied van gaming, dat adembenemende resultaten oplevert in elke 3D-categorie. Verder is er de 3D Blaster GeForce 3 Titanium 200. Met een 256-bit grafische architectuur, 64 MB DDR RAM @ 400MHZ, 175MHz interne kloksnelheid en 350MHz RAMDAC, geeft dit model de pc-spelervaring een nieuwe dimensie dankzij een verbluffende visuele display. Tenslotte is er de 3D Blaster GeForce2 Titanium. Met een 256-bit grafische architectuur, 64MB DDR RAM, 250MHz interne kloksnelheid en 350MHz RAMDAC, bepaalt dit model de norm voor kwaliteit en prijs, met voor de gebruikers de aan GeForce2 gekoppelde voordelen van hoge verwerkingssnelheden en ingebouwd geheugen in combinatie met de grote flexibiliteit in 2D en 3D video. De drie kaarten hebben alle TV Out capabiliteit.

Zoals Eoin Leyden, European Brand Manager voor Graphics Products bij Creative Labs Europe, aangeeft: "De Titanium reeks heeft de juiste kaart voor iedere gamer, van de meest toegewijde en kwaliteitsbewuste liefhebber tot de beginnende speler met een beperkt budget, die benieuwd is naar wat moderne grafische technologie werkelijk kan doen."

3D Blaster GeForce 3 Titanium 500.
Deze kaart is ontworpen voor de intensieve, kwaliteitsbewuste liefhebber en maakt gebruik van NVIDIA-technologie zoals nfiniteFX(tm) engine, High Resolution Anti-Aliasing(tm) en Lightspeed Memory Architecture(tm) om extra power te leveren daar waar expert gamers dat willen - bij speciale effecten, real time schaduwen, volumetrische effecten en high screen resolutie. De kaart voegt snelheid en response toe op alle prestatieniveaus. Dankzij de software die geoptimaliseerd werd voor DirectX® 8.1 en Windows XP, is de gebruiker hiermee bovendien klaar voor de toekomst. 3D Blaster GeForce3 Titanium 500 is een gaming-systeem met een superieure snelheid en details, levensechte figuren en decors. Voor een onvervalste on-screen impact is dit absoluut de beste keuze.

3D Blaster GeForce3 Titanium 200.
Ontworpen voor gamers die topprestaties eisen voor een redelijke prijs. De Ti200 levert vrijwel onbeperkte speciale 2D en 3D effecten. Met 32-bit kleuren en 32-bit Z/stencil buffers, en geïntegreerde T&L engines, ondersteunt de Ti200 vrijwel elke combinatie van onbegrensde, lokale, directionele of spot-lighting, alsmede een brede range van interpolaties, vervormingen, real time schaduwen, real time decorveranderingen, bump mapping enzovoort. Samen met pipelines op maat en een ongelooflijk acceleratievermogen, maakt dit de kaart tot een echte krachtcentrale. Titanium 200 is tevens geoptimaliseerd voor DirectX® 8.1 en Windows XP.

3D Blaster GeForce2 Titanium.
Dankzij T&T engines van de tweede generatie, de NVIDIA Shading Rasterizer(tm) en een 6.4GB/sec. memory bandbreedte, zijn prestaties en prijs in deze kaart ideaal gecombineerd. Verbazende werelden komen op het scherm tot leven met een indrukwekkende resolutie en een nauwkeurigheid tot in de kleinste details. Geoptimaliseerde support voor kenmerken als DirectX en OpenGL acceleratie en bump mapping per pixel zorgen voor nog meer visuele mogelijkheden.

"Met deze kaarten geven wij opnieuw aan hoe wij inspelen op de behoeften van alle segmenten van de games- en de grafische markt," verklaart Eoin Leyden. "Welke eisen onze klanten ook stellen ten aanzien van prestaties en prijs, wij kunnen ze een product uit de Titanium reeks aanbieden dat de juiste technologie combineert met de juiste prijs."

Prijs en verkrijgbaarheid
3D Blaster GeForce Titanium reeks is vanaf november 2001 verkrijgbaar voor de volgende aanbevolen prijzen, exlcusief BTW.
3D Blaster GeForce3 Titanium 500: Euro 499,- / NLG 1099,- 3D Blaster GeForce3 Titanium 200: Euro 308,- / NLG 679,- 3D Blaster GeForce2 Titanium: Euro 226,- / NLG 499,-

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internet-gericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op www.europe.creative.com


Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van dia's en review exemplaren kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Sanjay Korteweg
Tel. +31 (0) 20 5304339
E-mail: sanjayk@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com


Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777