Politiebericht Den Bosch 23-10-2001
Politiebericht district Den Bosch

VERKEERSCONTROLE (Drunen/Nieuwkuijk)

Maandagmiddag zijn op de Eindstraat in Drunen en de Nieuwkuijksestraat in Nieuwkuijk verkeerscontroles gehouden. Deze richtten zich met name op het bij zich hebben van het rijbewijs van automobilisten. Op de Eindstraat vielen 12 bekeuringen. Op de Nieuwkuijksestraat 19.

PINK UIT DE KOM (s-Hertogenbosch)

Een 48-jarige Bosschenaar heeft zich maandagmiddag onder doktersbe-handeling moeten stellen omdat de pink van zijn linkerhand uit de kom was geraakt. Het slachtoffer had wat problemen met een buurman om-trent het parkeren van een bestelauto in de straat. De Het slachtoffer verklaarde dat zijn buurman naar hem toe kwam lopen en hem tegen de benen schopte. Bij het afweren daarvan zou zijn pink uit de kom zijn ge-schoten. De buurman moet nog door de politie worden gehoord.

DRONKEN ACHTER HET STUUR RIJBEWIJS KWIJT (Drunen)

Een 32-jarige automobilist uit Drunen is maandagavond betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Kennelijk was het rijge-drag van de man opgevallen bij een medeweggebruiker. Deze waar-schuwde namelijk de politiemeldkamer omdat hij het vermoeden had dat de Drunenaar onder invloed over de N267 onder Heusden reed. De politie trof de man aan op de Elshoutseweg in Oudheusden. De man bleek be-hoorlijk gedronken te hebben en kreeg naast een proces-verbaal ook een rijverbod voor de duur van 10 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

INBRAAK (Empel)

Afgelopen nacht is er ingebroken in een horecabedrijf aan de Burge-meester Godschalxstraat in Empel. Binnen zijn twee speelautomaten open gebroken. De geldpijpen zijn daaruit ontvreemd.

VERDACHTEN MISHANDELING AANGEHOUDEN (S-Hertogenbosch)

Vanmorgen heeft de politie twee jongens uit s-Hertogenbosch van 13 en 16 jaar oud aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. In de middag 25 september werden er in een BBA-bus door een groepje jongeren vernielingen aangericht. Een van de passagiers maakte de bus-chauffeur daarop opmerkzaam. De chauffeurs sommeerde de jongens de bus te verlaten maar deden dat niet. Op het Stationsplein stapte een toe-zichthouder van de BBA in de bus en vroeg opheldering over de vernie-ling. Daarbij ontstond onenigheid die zich uiteindelijk buiten de bus voortzette in gewelddadigheden tegen de toezichthouder Deze liep daar-bij licht letsel op een de elleboog. De politie was vrij snel ter plaatse en heeft diverse getuigen kunnen horen. Aan de hand van de signalementen konden vanmorgen tot de aanhouding van het tweetal worden overge-gaan.

AANGEHOUDEN VOOR HET DOEN VAN VALSE BOMMELDINGEN (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen is een 27-jarige inwoner van Waalwijk aangehouden en in-verzekering gesteld. De man wordt er van verdacht op 16 en 17 oktober jl. twee valse bommeldingen te hebben gedaan. Beide keren hadden de meldingen, die telefonisch zijn gedaan, betrekking op het uitgestrekte bouwtterrein aan de Haverlij in Engelen. De man heeft inmiddels bekend de meldingen voor de lol te hebben gedaan, zich terdege bewust zijnde van de gevolgen die een dergelijke melding met zich mee kan bren-gen.

FIETSSTER TEN VAL GEBRACHT (s-Hertogenbosch)

Een 22-jarige fietsster uit Waalwijk is vanmorgen op de Bruistensingel in s-Hertogenbosch ten val gebracht door een onbekende gebleven man op een bromfiets. Het slachtoffer liep bij haar val een pijnlijke neus en bo-venkaak alsmede enkele blauwe plekken aan het bovenbeen op. Zij fietste over het fietspad in de richting van de Aartshertogenlaan. Zij hoorde achter zich een bromfiets naderen en wilde aan de kant gaan om deze te laten passeren. De bromfietser pakte de bij het voorbijrijden de rustas van de vrouw beet en trok daar met kracht aan. Omdat hij niet losliet verloor de vrouw het evenwicht en viel. Het is onduidelijk waarom de bromfietser de rugtas van de vrouw vastpakte.

AUTO ONDER NEUS EIGENAAR GESTOLEN (Drunen)

Vanmorgen is de personenauto van een inwoner van Drunen onder zijn neus weggenomen. De eigenaar had zijn auto stilgezet op de Grotestraat in Drunen en liep vervolgens naar de woning om zijn echtgenote op te halen. Een onbekende is vervolgens in de auto gestapt en er mee weg gereden. Het zou gaan om een blanke manspersoon, ongeveer 1.60 me-ter lang, gekleed in spijkerjas en broek en een rood/wit petje. De auto die is weggenomen betreft een grijze personenauto van het merk Toyota Picnic met het kenteken 70-DB-VD.

CONTROLE BROMFIETSEN (s-Hertogenbosch)

Vandaag heeft de politie op twee lokaties, de Christiaan Huygensweg en de Kooikersweg in s-Hertogenbosch, bromfietscontroles gehouden. In totaal zijn er 30 processen-verbaal opgemaakt voor feiten als het heb-ben van een te groot motorvermogen, het niet bezitten van een brom-fietscertificaat, niet voldoen aan de verlichtingseisen, rijden zonder helm en het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs. Een bromfiets is uit het verkeer genomen omdat het motorvermogen meer dan 2 KW bedroeg. Dat is goed voor snelheden tussen de 80 en 100 kilometer per uur.