Vlaamse overheid

VLAREG Vogels: PC Vogels Vrijwilligerswerk nieuwe stijl Uitnodiging persconferentie - Dinsdag 23 oktober 2001 om 10u30 Het Punt v.z.w. Treurenberg 24 1000 Brussel

Persmededeling van het kabinet van minister Mieke Vogel Vlaams minister van welzijn, gezondheid en gelijke kansen

Brussel (ots) - Minister Mieke Vogels en de steunpunten vrijwilligerswerk stimuleren vrijwilligerswerk nieuwe stijl

In elke Vlaamse provincie en in Brussel is een Steunpunt Vrijwilligerswerk actief dat de brug slaat tussen potentiÎle vrijwilligers en organisaties die een beroep wensen te doen op vrijwilligers.

Minister Vogels ondersteunt deze zes steunpunten om in het kader van '2001, Internationaal jaar van de vrijwilliger' een innoverende campagne uit te werken.

Vrijwilligerswerk is goed ingeburgerd in onze samenleving. Zeker ÈÈn op vijf Vlamingen is actief als vrijwilliger. Kandidaat-vrijwilligers gaan wel steeds bewuster op zoek naar een engagement op maat van hun persoonlijke leefwereld en interesses. Minister Vogels wil die nieuwe vrijwilligers aanspreken met een 'vrijwilligersaanbod nieuwe stijl', om zo de toekomst van het vrijwilligerswerk in Vlaanderen te verzekeren.

Tijdens een persconferentie zullen de minister en de steunpunten toelichten hoe in dit campagnejaar 2001 duurzame sporen worden uitgezet voor een kwaliteitsvol vrijwilligerswerk in de nabije en verdere toekomst.

U bent van harte welkom op deze persontmoeting, op dinsdag 23 oktober 2001 om 10.30 uur in Het Punt v.z.w., Treurenberg 24, 1000 BrusselProgramma :


- Mieke Vogels, Vlaams minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke Kansen, licht de uitgangspunten van deze campagne toe.


- Veerle Leroy, co^rdinator van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel, overloopt de stand van zaken binnen elk deelproject van de campagne.

De volgende acties komen hierbij aan bod :


- Vrijwilligerswerk op school

- Hoger onderwijs en vrijwilligerswerk
- Werknemers einde loopbaan en vrijwilligerswerk.
Deze acties worden gerealiseerd in een actief partnerschap met vrijwilligersorganisaties, scholen en ondernemingen. Deze partners worden tijdens de persconferentie voorgesteld. U bent van harte welkom!

ots original text: kabinet van minister Mieke Vogel Vlaams, minister van welzijn, gezondheid en gelijke kansen Beschikbaar op internet: http://www.newsaktuell.be

Voor meer persinfo:
Sylvie Fabré, woordvoerster van minister Vogels tel. 02/553 24 11
e-mail: persdienst.vogels@vlaanderen.be