Ingezonden persbericht


Verlengd: Meditaties III, een overweldigend succes!

Wegens een overweldigende interesse en waardering voor de expositie in de kruisgangen op de Swalmerstraat 52 zal deze expositie doorlopen tot en met 11 november. In het cultuurrijke Roermond hebben tot op heden meer dan duizend bezoekers vanuit heel Nederland, België en Duitsland een bezoek gebracht aan deze magnifieke locatie.

De tentoonstelling verhaalt over het ruimtelijk werk in verschillende materialen. Golven van glas, schelpen van aluminium en bronzen zeilschepen sieren de lange gangen gedompeld in natuur licht. De 28 kunstenaars uit heel West Europa laten hun indrukken op de huidige maatschappij en natuur tot leven komen. Hun werk is universeel en een verrassing voor de toeschouwer.

CONCERT: HAMMERVELD - KWARTET
speelt op zondag 28 oktober van 14:30 tot 16:30 uur in de kruisgangen tijdens de tentoonstelling.
Het Hammerveld huiskamerkwartet is een gelegenheidsensemble van drie enthousiaste dwarsfluitspelers uit de wijk Hammerveld, onder leiding van Gerard Bijlmakers. Ze spelen voornamelijk klassieke muziek, van renaissance en barok tot meer eigentijdse muziek. Het kwartet speelt zelden in het openbaar maar maakt op zondag 28 oktober graag van de gelegenheid gebruik de bijzondere akoestiek van de kruisgangen te (doen) ervaren. Zondagmiddag worden onder meer arrangementen gespeeld van Mendelssohn, Telemann, Scarlatti, Mozart en Pachelbel.

Gedurende deze expositie van 28 kunstenaars is er ook werk tentoongesteld in de Galerie op de oude stadsmuur te Roermond. De Wilhelminasingel 67 en de Swalmerstraat 52 liggen op vijf minuten lopen van elkaar verwijderd.

Toegangsprijs tot deze tentoonstelling bedraagt fl. 5,-- per persoon (Studenten, CJP-houders en mensen ouder dan 65 jaar komen in aanmerking voor een gereduceerd tarief van fl. 3,50). Rondleidingen zijn op afspraak mogelijk bij een deelname van minimaal 5 personen tegen een kleine vergoeding van fl. 7,50 per persoon.
De kruisgangen zijn van vrijdag tot en met zondag geopend van 13-17 uur en op afspraak.
Galerie Mariska Dirkx is ook op donderdag geopend.

Adres:
Kruisgangen, de Carolus kapel
Swalmerstraat 52
Te Roermond

Galerie Mariska Dirkx
Wilhelminasingel 67
6041 CH Roermond
tel/fax: +31 (0) 475- 317 137
GSM: +31 (0)6 -5492 77 59
www.galeriemariskadirkx.nl
email: galerie.dirkx@wxs.nl

Als aanvulling op onderstaande tekst is het mogelijk ook per email foto`s te ontvangen.
Wij vragen u dan ook vriendelijk uw voorkeuren aan te geven op e-mail adres: galerie.dirkx@wxs.nl