FENIT

MKB-Initiatief stimuleert ICT-gebruik

23-10-2001 Om met name de MKB brancheorganisaties behulpzaam te zijn in het geven van goede adviezen op ICT-gebied aan hun leden, hebben FENIT, MKB-Nederland en FHI het MKB-Initiatief IC&T opgezet.

MKB-Initiatief stimuleert ICT-gebruik

Bij veel MKB brancheorganisaties en hun leden bestaat grote interesse in het gebruiken van ICT. Zowel het Ministerie van Economische Zaken als Syntens bieden diverse mogelijkheden voor brancheorganisaties die de eerste stappen willen zetten op ICT-gebied. Voor brancheorga-nisaties die de oriëntatiefase voorbij zijn, zijn er echter aanzienlijk minder mogelijkheden. Branche-organisaties die hun ondernemers bijvoorbeeld via makkelijke instappakketten en cursussen op inter-net willen krijgen, een portal willen bouwen of specifieke tools willen introduceren hebben nauwelijks mogelijkheden binnen het bestaande instrumentarium. Bovendien ontbreekt goed cijfer-materiaal dat inzicht geeft in de wijze waarop het MKB ICT toepast en welke knelpunten er nog bestaan.

Om met name de MKB brancheorganisaties behulpzaam te zijn in het geven van goede adviezen op ICT-gebied aan hun leden, hebben FENIT, MKB-Nederland en FHI het MKB-Initiatief IC&T opgezet. Uit dit MKB-Initiatief IC&T zullen de volgende producten en diensten komen:
· er wordt een marktonderzoek gedaan naar ICT-gebruik binnen het MKB en knelpunten die daarbij optreden;

· informatie wordt verzameld over bestaande mogelijkheden (tools, organisaties, financiering e.d.) voor brancheorganisaties om ICT te stimuleren;

· er worden speciale bijeenkomsten gehouden voor brancheorganisaties om gezamenlijk te bespreken welke mogelijkheden er zijn om het gebruik van ICT verder te stimuleren;

· er zal een digitaal centrum worden opgezet waar brancheorganisaties informatie kunnen halen en in contact kunnen komen met voor hen relevante organisaties.

Momenteel wordt een opdracht uitgevoerd om het ICT Initiatief verder vorm te geven. Overigens heeft FENIT al de IT-quickscan, waarmee MKB-bedrijven uit diverse branches snel inzicht kunnen krijgen in hun fase van ICT-gebruik (www.ictquickscan.nl).