Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 23 oktober 2001

Onder invloed Voorhout (D1) Agenten zagen in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 oktober rond 01.00 uur op de Leidsevaart een auto rijden die de hele rijbaan nodig had. Een eerste ademtest gaf aan dat hij gedronken had. Hierop werd hij overgebracht naar het politiebureau in Noordwijk. De ademanalyse wees een ademalcoholgehalte van 290 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Beroofd Leiden (D4)
Een 65-jarige Leidse is maandagavond 22 oktober rond 22.40 uur door twee mannen beroofd. Dit gebeurde in het parkje naast de Churchilllaan nabij het Bevrijdingsplein. De daders, beiden 1.65 á 1.70 meter lang en ongeveer 20 jaar lang, kwamen vanuit de richting van de Churchilllaan naar haar toe en zeiden dat ze haar portemonnaie moest geven. Toen ze in eerste instantie weigerde werd ze bedreigd met een steekvoorwerp. Hierop heeft ze haar portemonnaie afgegeven. Hierna renden de daders weg over het parkeerterrein van het Bevrijdingsplein.

Onder invloed Leiden (D4) Agenten zagen in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 oktober rond 01.45 uur een personenauto vanuit de Lange Mare naar de Haarlemmerstraat rijden, tegen het éénrichtingsverkeer in. Op de Haarlemmerstraat parkeerde de bestuurder, een 20-jarige Leiderdorper, zijn auto. De eerste blaastest gaf aan dat hij gedronken had. Hierop is hij overgebracht naar het politiebureau waar de ademanalyse een ademalcoholgehalte van 315 ug/l aangaf. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Verzet bij aanhouding Leiden (D4) Een 38-jarige man uit Leiden heeft bij zijn aanhouding maandagavond 22 oktober de agent die hem aanhield een kopstoot gegeven. Agenten zagen de man rond 20:30 uur op een scooter zonder helm door de Stevenshof rijden. Bij het staandehouden vermoedden de agenten ook alcoholgebruik waarop zij de man een ademtest aanboden. Toen de man niet in staat bleek de ademtest uit te voeren, is hij aangehouden. Op het moment dat hij naar de politieauto werd gebracht, draaide hij zich om en gaf de ene agent een kopstoot. De man is op het politiebureau ingesloten. De 33-jarige agent heeft aangifte van mishandeling gedaan.

Verkeersongeval Waddinxveen (D6)
Een 21-jarige bromfietsster uit Boskoop is op maandag 22 oktober omstreeks 07.30 uur gewond geraakt nadat zij was aangereden door een 43-jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk. De automobilist reed over de Henegouwerweg in de richting van Waddinxveen. Toen de automobilist vervolgens linksaf sloeg liet hij de bromfietsster die op het fietspad links van hem reed niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietsster liep een aantal gekneusde vingers op. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Jachtwetcontrole Boskoop, Waddinxveen, Nieuwerkerk a/d Ijssel, Moordrecht, Zevenhuizen/Moerkapelle (D6) De politie heeft op zaterdag 20 oktober van 09.00 uur tot 20.30 uur een jachtwetcontrole gehouden in Nieuwerkerk a/d Ijssel, Moordrecht, Zevenhuizen, Moerkapelle, Boskoop en Waddinxveen. In Nieuwerkerk aan den Ijssel in het recreatiegebied Hitland werden 8 sportvissers gecontroleerd. Drie personen kregen een proces verbaal voor het niet in het bezit zijn van de sportvisakte. Twee vissers werden in de gelegenheid gesteld om de papieren te komen tonen aan het bureau. Een 56-jarige vrouw uit Rotterdam kreeg een proces verbaal voor het laten jagen van haar hond in het recreatiegebied. In Moordrecht werd een 63-jarige jager aangehouden met verboden hagelpatronen. Tegen de jager is proces verbaal opgemaakt. Op de Westringdijk werden twee vissers gecontroleerd. Zij werden in de gelegenheid gesteld om de papieren te komen tonen. In Moerkapelle en Zevenhuizen werd een klein aantal vissers gecontroleerd. De papieren bleken in orde te zijn. In Waddinxveen werden aan de 6e Tochtweg 8 jagers gecontroleerd. 4 jagers toonden naderhand hun jachtakte en kregen de ingenomen geweren terug. Aan de J.C. Hoogendoornlaan in Boskoop werden 6 jagers gecontroleerd, 10 vissers aan de Middelburgseweg en 2 vissers aan het Jagerpad. Eén visser werd in de gelegenheid gesteld zijn papieren te komen tonen. De polite zal dit jaar nog opnieuw een jachtwetcontrole uitvoeren.

Inbraak in woonboot Gouderak (D8) De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak aan de Haven in een woonboot op maandag 8 oktober jl. De inbraak werd vermoedelijk gepleegd tussen 17.00 uur en 21.30 uur. Vermoedelijke inbrekers wisten aan de achterzijde de toegangsdeuren te forceren en in de boot te komen. Het is nog niet bekend wat is weggenomen. Getuigen zagen dat een man de boot verliet en in een witte vrachtwagen met rode oplegger stapte en wegreed in de richting van Gouda. Vermoedelijk is de vrachtwagen uit het buitenland afkomstig. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Lekkerkerk, telefoonnummer 0900 8844.