Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-10-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 23 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: bromfietsster gewond
Een 16-jarige bromfietsster uit Oude Pekela is maandagmiddag licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Renselkade in Winschoten. Het meisje reed op haar brommer over een bruggetje en kwam vermoedelijk door het gladde brugdek ten val. Ze gleed van de brug af en belandde in het water. Door een voorbijganger werd ze uit het water gehaald. De vrouw liep licht nekletsel op en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De brommer is later uit het water gehaald.

Bedum: kind ernstig gewond tijdens spelen
Tijdens het spelen achter zijn ouderlijke woning, een boerderij aan Ter Laan in Bedum is maandagmiddag een 10-jarige jongen uit Bedum ernstig gewond geraakt. Het kind speelde samen met zijn 12-jarige broer en een 8-jarig buurmeisje achter de boerderij. Het slachtoffertje klom daarbij in een boom en verloor zijn evenwicht. Hij viel uit de boom en kwam op een ongeveer 5 meter lager gelegen betonnen plaat terecht. De jongen liep zwaar hoofdletsel op en is na behandeling door een huisarts en een mobiel medisch team overgebracht naar een ziekenhuis. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het speelongeval.

Appingedam: snelheidscontrole
De politie heeft maandagavond een snelheidscontrole gehouden aan de Farmsumerweg in Appingedam. Daarbij werd van 422 voertuigen de snelheid gemeten. Zeventien bestuurders reden sneller van de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 81 km per uur.

Veendam: inbraak
Onbekende hebben maandagnacht een inbraak gepleegd in een supermarkt aan De Reede in Veendam. Ze kwam binnen door een ruit in te gooien. Uit de zaak werd een aanzienlijke hoeveelheid rookwaren gestolen. De politie onderzoekt de inbraak.

Kolham: controle inhaalverbod
Tijdens een controle op het tijdelijke inhaalverbod (werkzaamheden) op de A7 bij Kolham heeft de politie maandagmiddag tegen 11 automobilisten proces-verbaal opgemaakt. Ze negeerden allen het inhaalverbod en kregen een boeten van 180 gulden.

Doezum: bromfietser gewond
Bij een verkeersongeval op de Kaleweg in Doezum is maandagmiddag een 16-jarige bromfietser uit Doezum ernstig gewond geraakt. De jongeman reed op zijn brommer in de richting van Surhuisterveen en botste tegen de achterzijde van een stilstaande tractor met aanhangwagen. Hij kwam na de botsing te vallen en liep letsel op aan hoofd, handen en benen. Na een eerste behandeling door een traumateam is het slachtoffer door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Stadskanaal: diefstal van lood
Op een bouwterrein aan de Klemslootrstraat in Stadskanaal hebben onbekende het afgelopen weekend ongeveer 200 meter lood gestolen. Het lood was in repen bevestigd aan balkons en terrassen van in aanbouw zijnde flats. De schade die door de diefstal is ontstaan bedraagt enkele tienduizenden guldens. De politie stelt een onderzoek.

Sappemeer: bekeuring wegens geluidsoverlast
Naar aanleiding van herhaaldelijke klachten bij politie en de gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft de politie in samenwerking met de gemeente het afgelopen weekend geluidsmetingen uitgevoerd bij een horecacentrum aan de Noorderstraat in Sappemeer. Uit de metingen is gebleken dat het horecacentrum inderdaad te veel lawaai produceerde. De toegestane waarden werden met 12,5 decibel overschreden. Tegen de eigenaar van het horecacentrum is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: schilderijendiefstal verijdeld
De politie kreeg maandagnacht de melding dat er werd ingebroken in een pand aan de Oude Kijk in t Jatstraat. Op aanwijzingen van een beveiligingsbeambte werden de agenten naar een binnenterrein geloodst en zagen zij een 34-jarige Stadjers met drie schilderijen in zijn handen uit een pand komen. Hij werd aangehouden en verzette zich daarbij. De man die geen naam wenste op te geven werd herkend als een 34-jarige Groninger en is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: jongen (15) gooit raam in
Een 15-jarige bewoner van het AZC aan de van Houtenlaan werd maandagmiddag aangehouden omdat hij een raam ingooide. De jongen werd meegedeeld dat hij op grond van de huisregels van het COA niet meer in het AZC in Ten Boer mag komen. Hij werd kwaad en gooide een ruit in. De jongen werd op het bureau nog bekeken door een geestelijk hulpverlener. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd de jonge asielzoeker op vrije voeten gesteld.

Groningen: verwarde AZC bewoner aangehouden
In het AZC aan de Laan van de Vrijheid werd de hulp van de politie ingeroepen bij het uitreiken van een centrumverbod aan een bewoner. De man had zich bedreigend opgesteld naar het personeel en zorgde voor overlast in het centrum. Hij weigerde alle medewerking en zat op zijn kamer met een been naar buiten. Bij de aanhouding werd pepperspray ingezet. Op het bureau werd de man beoordeeld door een arts. Hij werd gedwongen opgenomen in een psychiatrische kliniek.

Groningen: man (39) ontkomt bij aanhouding
Een 39-jarige Groninger is maandagavond aan zijn aanhouding voor een nog openstaand vonnis met geweld ontsnapt. De man werd door een agent in de van der Hoopstraat aangesproken voor het fietsen zonder licht. Bij controle bleek er nog een vonnis tegen de man open te staan. Nadat de man verteld was dat hij werd aangehouden begon hij zich hevig te verzetten tegen de politieman. Ondanks de inzet van pepperspray wist de verdacht te ontkomen. De agent liep lichte verwondingen op.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min).