Politiebericht Flevoland: District Zuid 23-10-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Vals paspoort
ALMERE Maandagmiddag is bij het Belastingkantoor en nog onbekende man aangehouden omdat hij met een vals paspoort een sofi-nummer wilde aanvragen. De man is op het politiebureau ingesloten om zijn ware identiteit te kunnen achterhalen.

Val met bromfiets
ALMERE Maandagmorgen is op het Spoorbaanpad een 34-jarige Almeerse met haar bromfiets ten val gekomen. Ze remde af, raakte in de slip en ging onderuit. De vrouw is met vermoedelijk een gebroken schouder per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Baldadige jongens
ALMERE De politie heeft maandagmiddag drie Almeerse jongens (12, 13 en 13 jaar) aangehouden voor baldadigheid. Ze hadden in de parkeergarage aan de Sluis een aantal flessen naar beneden gegooid. Toen het drietal de politie zag, renden ze weg. Twee van jongens konden gepakt worden, de derde werd door een oplettende voorbijganger tegengehouden. Ze zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Jas tussen spaken
ALMERE Op de Churchillweg is maandagavond een 32-jarige vrouw ten val gekomen omdat haar jas tussen de spaken raakte. Ze is met een gebroken sleutelbeen en verwondingen aan haar hoofd overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanrijding auto en bromfiets
ALMERE Op de Hoogeveenstraat heeft zich maandagavond een aanrijding voorgedaan tussen een auto en een bromfiets. De 38-jarige automobilist uit Lelystad reed op de Hoogeveenstraat en wilde linksaf de Smildestraat inrijden. Tijdens het insturen zag hij opeens een bromfietser links naast zich. Hij had de bromfietser niet zien aankomen, mogelijk omdat de bromfiets onverlicht was. De bromfietser, een 15-jarige Almeerder, liep hierbij verwondingen op aan zijn been. Hij is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Rijden onder invloed
ALMERE De politie heeft maandagnacht op de J.B. Bakemaweg een 35-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was opgevallen door zijn slingerend rijgedrag. Op het politiebureau blies hij 825 ug/l (1,9 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

ZEEWOLDE Aan het Kaasjeskruid werd maandagnacht een 43-jarige automobilist uit Emmeloord aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen hem heel voorzichtig rijden en vertrouwden het niet. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek dat hij een promillage had van 0,9 promille. Hij is met een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal weer heengezonden.

Aanrijding auto en fiets
ZEEWOLDE Maandagmiddag heeft op de Ganzenweg een ernstige aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. Een 21-jarige vrouw uit Zeewolde reed op haar fiets over het Ganzenpad en stak de Ganzenweg over. Ze heeft waarschijnlijk de auto over het hoofd gezien. De automobilist, een 23-jarige Lelystedeling, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw werd geschept. De traumahelikopter was ter plaatse en heeft assistentie verleend. De vrouw is per ambulance onder politiebegeleiding overgebracht naar het UMC in Utrecht. Ze had bij de aanrijding hersenletsel en verwondingen aan arm en been opgelopen.

Bekeuringen voor bromfietser
ZEEWOLDE De politie heeft maandagmiddag op de Ambachtsweg een 15-jarige Zeewoldenaar aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem rijden zonder helm. De jongen negeerde in eerste instantie het stopteken, maar werd even later toch tot afstappen gedwongen. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Daarbij bleek de brommer teveel vermogen te bevatten. De jongen is met diverse bekeuringen weer heengezonden.