Ingezonden persbericht


HotSMS Pres. Kennedylaan 19 2517 JK Den Haag tel: 070 362 9421 fax: 070 362 9422

PERSBERICHT

Den Haag, 23 oktober 2001

Planet Internet België biedt SMSbizz aan op Belgische markt

Planet Internet België en het Nederlandse HotSMS.com ondertekenden een overeenkomst waardoor SMSbizz wordt aangeboden in België. De Belgische internet service provider levert de one-to-many SMS-service aan zakelijke klanten. Vanaf oktober 2001 is SMSbizz een vast onderdeel van www.planetinternet.be.

SMSbizz biedt klanten de mogelijkheid om eenvoudig een SMS-bericht naar een ongelimiteerd aantal GSM-nummers te verzenden. Men kan een database van GSM-nummers importeren in de applicatie vanuit Excel of Outlook. Vervolgens kan men iedereen uit het bestand per SMS informeren. Dit met slechts één druk op de knop. Berichten koopt men vooraf in, met creditcard of per faxbestelformulier.

Mogelijkheden
De service, die in Nederland wordt aangeboden op www.smsbizz.com, is hier al een groot succes. Diverse bedrijven uit verschillende industrieën maken gebruik van de mogelijkheden. Zo verstuurt Nederlands grootste postorderbedrijf Wehkamp per SMS aanbiedingen naar geïnteresseerde klanten. Planet Internet België is de eerste partij, die een dergelijke SMS-functionaliteit aanbiedt op de Belgische markt. Gezien de vraag op deze markt, verwachten beide partijen dat de service ook in België een groot succes zal worden.

HotSMS.com BV
HotSMS (www.hotsms.com) is een SMS-portaal waar jongeren gratis SMS'jes kunnen versturen en logo's en ringtones kunnen downloaden. De site is momenteel één van de populairste jongerensites van Nederland en trekt zo'n 100.000 bezoekers per dag. Naast deze site biedt HotSMS de genoemde one-to-many SMS-dienst, via haar website www.smsbizz.com. Bovendien bouwt en ondersteunt HotSMS Wireless Data Solutions voor bedrijven.

Planet Internet België
Planet Internet, is een Internet mediabedrijf bestaande uit twee afdelingen: Planet Internet Media en Planet Internet ISP.
De Media divisie bestaat uit een aantal toonaangevende informatieve sites, elk met hun eigen merknamen en nagenoeg allemaal leider in hun domein: de portaalsite planetinternet.be, de jongerensite mine.be, de Sport24.be, de gamessite shrimp.be, de vrouwensite annet.be en het e-zine decursor.be. Met dagelijks meer dan 75.000 bezoekers (CIM cijfers) is Planet Internet de tweede meest bezochte Belgische website.
De ISP afdeling (Internet Service Provider) biedt op haar beurt een aantal Internetdiensten aan die zowel gericht zijn op particulieren, KMO's en overheids-en onderwijsinstellingen. Planet Internet telt vandaag zo'n 470.000 abonnees en is daarmee de derde grootste internetprovider in België. Planet Internet is een 100% dochteronderneming van KPN en telt 250 medewerkers.


---