Ingezonden persbericht


Erkend certificaat voor de helft van de prijs
Europese subsidie op GOC-trainingen
Dankzij subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF) kan het GOC dit najaar een groot aantal cursussen aanbieden voor de helft van de prijs. Voor het ESF is het doel daarvan werknemers zonder actueel vakdiploma een betere uitgangspositie op de arbeidsmarkt te bieden. Voor werkgevers in de grafimediabranche is het een uitgelezen kans om werknemers een goede cursus te laten volgen voor een uiterst lage prijs. Daarnaast neemt het GOC de werkgevers alle administratieve rompslomp uit handen. De subsidie wordt direct van het factuurbedrag afgetrokken. Het GOC zorgt voor de verantwoording aan het ESF. De minder goede ervaringen met subsidie van het ESF zijn daarmee van de baan. Een aantal jaren geleden konden bedrijven gebruik maken van de zogenaamde EFS4-subsidie. Toen echter moesten zij zelf een enorme administratie bijhouden om de ontvangen subsidie te verantwoorden. Ook bleef de uitkering van de subsidie erg lang uit. Bij het nieuwe ESF3-project is dat allemaal niet meer aan de orde. Het GOC neemt de administratie voor haar rekening en brengt de subsidie direct in mindering op de cursusprijs. Het resultaat voor de werkgevers is een cursus voor de helft van de prijs. Alleen bedrijven in Flevoland kunnen niet van de regeling gebruik maken omdat in die provincie andere subsidieregels gelden. Erkende kwalificatie
De subsidie geldt voor acht verschillende cursussen en in het totaal ongeveer 200 cursusplaatsen (in 2001). Voor alle trainingen ligt de startdatum tussen oktober en december 2001. Het gaat om de volgende cursussen die allen opleiden tot een door de bedrijfstak erkende kwalificatie:
· certificaat grafische vorming (incl. 5-daagse training introductie grafische techniek)
· desktop publishing (XPress, Photoshop en Illustrator)
· webdesign (Webdesign/HTML Dreamweaver of GoLive, Flash)
· offsetdrukken (meerkleuren)

· snijden

· vouwen

· stansen

· vouwplakken
Meer informatie en een aanvraagformulier kunnen worden aangevraagd bij het GOC, telefoon (0318) 53 91 11. E-mailen kan ook: info@goc.nl. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.
---
Noot voor de redactie,