Gemeente Leiden

Beleef een Poolse herfst

BESTUURSDIENST - Scholieren, sportclubs, koren, muziekgroepen en andere geïnteresseerde Leidenaren kunnen zich opgeven voor het uitwisselingsprogramma met de Poolse zusterstad Toruñ. De Stichting Stedenband Leiden-Toruñ nodigt reisgrage Leidenaars uit om in de herfstvakantie (van 24 tot en met 28 oktober) af te reizen naar deze gastvrije, historische en monumentale partnerstad.

Vorig jaar reisden er rond de vijftig mensen af naar Toruñ, waaronder een koor en enkele muziekverenigingen. 'De achterliggende gedachte is dat er een uitwisseling tussen beide steden plaatsvindt', zegt organisator Carel van Ingen. 'Als vereniging ben je daar te gast, maar ze moeten ook bereid zijn om tegenbezoek te ontvangen. Zo ontvangt het Protestants Christelijk mannenkoor volgend jaar een Pools koor in Leiden.' Van Ingen verwacht dat er dit jaar veel aanmeldingen zijn. 'De ijshockeyclub en de zwemvereniging hebben al interesse getoond. En ook de streekmuziekschool neemt mogelijk deel aan de uitwisseling.' In september wordt voor de deelnemers een informatieavond gehouden. De reiskosten met de bus bedragen ongeveer 175 gulden, exclusief verblijfs- en overnachtingskosten. De gemeente levert ook een bijdrage in de vervoerskosten.
Aanmelding: schriftelijk vóór 1 mei met opgave van aantal deelnemers richten aan: stadhuis Leiden, tav. Carel van Ingen, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.