Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale



In de blauwe zaal

I am nothing, if I am not critical

Met academische vrijheid* als gegeven en een openhartig gesprek als doel, ontvangt professor Bert Meijer (faculteit BMT en ST) één keer per trimester zijn gasten in de blauwe zaal. In dit nieuwe discussieprogramma worden controversiële onderwerpen besproken. Studenten en medewerkers spelen daarbij een actieve rol. In iedere aflevering vindt er een actueel debat plaats met een gast van buiten de TU/e, die ons een spiegel zal voorhouden.
In het eerste programma spreekt Bert Meijer met Dimitri Gilissen en Jelle de Jong van de TU/e studentenfracties uit de U-raad over de stelling: 'Het is uitermate zorgelijk dat de studenten momenteel geen acties voeren of demonstreren'. Met professor Jan Westra (faculteit B) praat hij over de kracht en de onmacht van de faculteit bouwkunde binnen de TU/e. De gesproken column is een vast onderdeel van In de blauwe zaal; de eerste keer pleit professor Hans Amman (faculteit TeMa) voor de omvorming van TU/e naar UB/e, aangezien de rol van de T in de TU/e inmiddels is uitgespeeld.


* Uit Webster's dictionary: Academic freedom - intellectual freedom in teaching and learning within the academic community, without the fear of unwarranted dismissal or other sanctions.


In de blauwe zaal
Discussieprogramma
Woensdag 24 oktober
11.45-13.00 uur Blauwe Zaal Auditorium