Ingezonden persbericht


Amsterdam, 10 oktober 2001

Persbericht

BNO / Algemeen Dagblad Infographics Jaarprijs 2001 Uitreiking en expositie

Op 24 oktober zal de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) in samenwerking met het Algemeen Dagblad voor de tweede maal de Infographics Jaarprijs uitreiken. Een selectie van de ingezonden infographics zal van 24 oktober tot en met 7 november te zien zijn in de Centrale Bibliotheek Hoogstraat 110 te Rotterdam.

Wie een krant of tijdschrift openslaat zal merken dat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van infographics. Een infographic vertelt een verhaal in beelden en korte teksten, zodat op een overzichtelijke en doeltreffende manier informatie kan worden overgebracht. Redacties maken in steeds grotere mate gebruik van infographics omdat blijkt dat de lezer, die dagelijks wordt overspoeld met informatie, vooral het oog laat vallen op korte stukken en heldere beelden. Om het vak van infographicmaker te stimuleren heeft de BNO in samenwerking met het Algemeen Dagblad vorig jaar de Infographics Jaarprijs in het leven geroepen.

De BNO / Algemeen Dagblad Infographics Jaarprijs 2001, die bestaat uit een geldbedrag van 5.000 gulden, zal op 24 oktober om 16.00 uur worden uitgereikt in de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat 110 te Rotterdam. De jury onder leiding van Paul Mijksenaar (hoogleraar vormgeving visuele informatie en directeur van Bureau Mijksenaar) zal de nominaties toelichten en de winnaar bekend maken. De expositie met een selectie van de inzendingen is te bezichtigen op het Informatieplein van de Centrale Bibliotheek Rotterdam van 24 oktober tot en met 7 november. Bovendien is de prijsuitreiking het startsein van een nieuw initiatief: om het vak van infographicmaker te stimuleren zullen de NVJ en de BNO een gezamenlijke start maken met het ontplooien van activiteiten specifiek voor deze doelgroep.

De Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, Rotterdam is geopend op maandag van 12.30 uur tot 21.00 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.