Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 24 oktober 2001

DEZE WEEK START:
REGIONAAL WONINGMARKTONDERZOEK.

Deze week start in de gemeenten in de regio Eindhoven een groot regionaal woningmarktonderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de afdelingen Onderzoek en Statistiek van de gemeenten Eindhoven en Helmond, in opdracht van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE).

De regio heeft behoefte aan informatie over de vraag naar nieuwe en bestaande woningen. Door middel van een woningmarktonderzoek wil het SRE inzicht krijgen in de ontwikkelingen in de vraag en aanbod op de woningmarkt. In totaal worden er 22.000 enquêtes verzonden, verdeeld over 22 gemeenten.

Met behulp van de enquêtegegevens wordt nagegaan welk soort woning door welk type huishouden wordt gewenst. Vervolgens zullen er per gemeente en per groep van gemeenten uitspraken worden gedaan over de woningbehoefte en de kwaliteit daarvan. Aan de hand van de resultaten van het onderzoek wordt een voorstel gemaakt voor een regionaal woningbouwprogramma.

In het belang van het onderzoek is het noodzakelijk dat de inwoners in de regio Eindhoven meewerken. Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10 minuten in beslag. De gegevens zullen anoniem worden verwerkt.