Politiebericht Friesland: Friesland 24-10-2001
Politieberichten van 23/10 (13.00 uur) t/m 24/10 (07.00 uur)

Lippenhuizen: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Feestlan. Het slot van het portier aan de bestuurderszijde werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler en 25 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 27-jarige inwoner van Lippenhuizen, heeft aangifte gedaan.

Bolsward: autobrand
Dinsdag omstreeks 11.00 uur reed een 56-jarige inwoner van Bolsward met zijn auto over de Wibrandaweg. Op een gegeven moment rook de bestuurder een brandlucht, waarna hij zijn auto aan de kant van de weg parkeerde. Enkele ogenblikken nadat hij was uitgestapt, stond zijn auto in lichterlaaie. De brandweer heeft het vuur geblust. De oorzaak van de brand is niet bekend. De auto brandde in zijn geheel uit en werd weggesleept.

Drachten: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Klaverweide. Het rechter portierraam werd ingeslagen en uit de auto werd een radiocassetterecorder weggenomen. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Sneek: diefstal auto
Dinsdag omstreeks 15.30 uur werd vanaf de Muntstraat een personenauto gestolen. De eigenaar, een 38-jarige inwoner van Witmarsum, had zijn auto op straat neergezet met de sleutels in het contactslot en de alarmverlichting aan. Hij moest even in een aldaar gelegen horecagelegenheid zijn. Vanuit de horecagelegenheid zag hij dat iemand in zijn auto wegreed. Het betreft hier een personenauto, merk Opel Vectra, kleur wit, voorzien van het kenteken NZ-ZH-51. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Buitenpost: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 16.00 uur werd een winkeldiefstal gepleegd bij een supermarkt aan de Christinastraat. Een 26-jarige inwoner van Kollum nam twee pakjes sigaretten weg en verliet zonder te betalen de winkel. De verdachte werd door het personeel aangehouden Een medewerker van de supermarkt, een 26-jarige inwoner van Zwaagwesteinde, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor te zijn en het opmaken van een proces-verbaal werd hij weer in vrijheid gesteld.

Harlingen: vals geld
Maandag omstreeks 22.00 uur trof een 32-jarige inwoner van Harlingen in een horecagelegenheid aan de Voorstraat drie Duitsers. Tijdens het gesprek kwam naar voren dat hij een tv te koop had waarvoor de Duitsers wel belangstelling hadden. De koop werd gesloten en de tv werd opgehaald. De Duitsers betaalden hiervoor 1200 DM. (6 x 200 DM) Toen de Harlinger de volgende dag het geld bij de bank wilde omwisselen, bleek dat het ging om valse bankbiljetten.

Sneek: inbraak woning
Dinsdag tussen 13.45 en 21.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Kerkhoflaan. Via verbreking van de achterdeur kwam men de woning binnen. De gehele woning werd doorzocht. Voor zover nu is na te gaan, werd er niets weggenomen. De bewoonster, een 70-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Sneek: inbraak woning
Dinsdag tussen 15.30 en 20.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Dr. Obe Postmastraat. Via verbreking van een balkondeur kwam men de woning binnen. Uit een slaapkamer werd een geldkistje weggenomen met daarin een paar honderd gulden, twee paspoorten en 50 spaarzegels. De eigenaar, een 57-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Metslawier: brand SRV-wagen
Dinsdag omstreeks 10.30 uur brak brand uit in een SRV-wagen, die reed over de Master Fan Loanstrjitte. Tijdens het rijden zag de bestuurder, een 45-jarige inwoner van Dokkum, plotseling rook bij de versnellingspook vandaan komen. Hij zette hierop de wagen aan de kant. De voorzijde van de wagen brandde geheel uit. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk kortsluiting. De brandweer heeft het vuur geblust.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 00.30 uur kwam er een melding binnen dat op het Oostergoplein een bestuurder van een personenauto, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden, bedreigd zou zijn door de inzittende van een personenauto, die daarna was weggereden in de richting van de Aldlansdyk. De 21-jarige Leeuwarder had de bestuurder van de voor hem rijdende auto met lichtsignalen gewaarschuwd, dat hij slingerend reed. Op de Anne Vondelingweg werd desbetreffende auto aangetroffen en kreeg de bestuurder, een 23-jarige inwoner van Noardburgum, een stopteken. Het bleek dat de bestuurder gedronken had. Hij werd samen met de inzittende, een 30-jarige inwoner van Veenwouden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de bestuurder 915 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 11 uren. Tevens bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Dit rijbewijs was op 20 januari 2000 ongeldig verklaard in verband met eerdere veroordelingen ter zake het rijden onder invloed. Ook voor deze overtreding kreeg de bestuurder een proces-verbaal. De inzittende werd gehoord ter zake de door hem geuite bedreiging. Daarna werden de beide mannen weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: inbreker aangehouden
Woensdag omstreeks 00.40 uur werd op de Hoekstersingel een 45-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De verdachte had kort daarvoor op het Harmonieplein ingebroken in een personenauto en daaruit een autoradio weggenomen. De autoradio had de verdachte verborgen onder zijn jas. De radio werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Dokkum: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.50 uur werd op de Murmerwoudsterweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Dokkum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 305 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272