Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 17-10-2001
Kleur dakkapel
Een bewoner van Den Bongerd heeft een dakkapel gebouwd. In tegenstelling tot de bouwvergunning zijn de zijwanden niet roodbruin, zoals de dakpannen, maar vuurrood. Betrokkene wordt aangeschreven om dit aan te passen.

Overeenkomst plan Sonnevanck
Het college vraagt de raad akkoord te gaan met een overeenkomst met GeVu BV over plan Sonnevanck. De overeenkomst betreft de verkoop van grond voor een vijfde villawoning in plan Sonnevanck aan de Spoordonkseweg in Oirschot. Bovendien wordt een geluidsscherm geplaatst tussen de geplande woningen en de tennisbaan. Het normale groenonderhoud van het park komt voor rekening van de gemeente, omdat het gebied openbaar toegankelijk blijft.

Tijdelijke bewoning Spoordonkseweg
De eigenaar van een perceel aan de Spoordonkseweg wil de bestaande woning slopen en een nieuwe bouwen. Het college wil daarom toestemming verlenen voor tijdelijke bewoning van de schuur.

Theeschenkerij Koestraat
De bewoner van rijksmonument Koestraat 9 krijgt toestemming om op beperkte schaal thee en koffie te schenken aan bezoekers en geïnteresseerden. Voorlopig wordt dit bij wijze van proef voor één jaar toegestaan.

Intrekken dwangsombeschikking Proosbroekweg
De dwangsombeschikking voor Vogels Wegenbouwbedrijf en Grondwerken aan de Proosbroekweg wordt ingetrokken, omdat voldaan is aan de eisen. De bedrijfsactiviteiten zijn beëindigd, het perceel is teruggebracht in de oude staat en het puin is verwijderd.

Mandatering bouwzaken
Tot nu toe nam het college besluiten over verlening en afwijzing van bouwvergunningen en over aanschrijvingen in geval van illegale situaties. Om snel en consequent op te kunnen treden heeft het college deze taken nu gemandateerd aan het betreffende afdelingshoofd.

Renovatie Julianahal
De Julianahal aan de Barcelona in Oirschot is toe aan onderhoud. Hert dak en de bijbehorende boeiboorden worden vervangen. Ook de douches en kleedlokalen (uit 1974) zijn aan renovatie toe. Bovendien moeten maatregelen getroffen worden tegen legionella. Om de wensen van de gebruikers te inventariseren wordt een bijeenkomst gehouden op 20 november aanstaande.
17-10-2001 (nieuw)
9-10-2001