Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Van woensdagmorgen van 24 oktober 2001
10:13 woensdag 24 oktober 2001

Roel Hallink, tel: 0528-295033


* Onder invloed

MEPPEL Bij een alcoholcontrole op de Hoogeveenseweg werd een 39-jarige inwoner van Meppel gecontroleerd, waarbij bleek dat hij teveel gedronken had. De ademtest aan het bureau leverde een score op van 340 µg/l (ongeveer 0,65 promille)
De man kreeg na verhoor een boete mee van fl. 410,--.

EMMEN Bij een controle op de U.E. Bruiningstraat werd afgelopen nacht een 23-jarige inwoner van Emmen gecontroleerd. De man had teveel gedronken en moest mee naar het bureau. Daar blies hij 405 µg/l. (ongeveer 0,9 promille) De man kreeg een dagvaarding mee. Bij verder onderzoek bleek nog dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs en dat de APK van de auto verlopen was.

HOLLANDSCHEVELD Afgelopen nacht werd in de Ds. Kooimanstraat een 24-jarige bestuurder van Holllandscheveld gecontroleerd op gebruik van alcohol.
De man had teveel gedronken en moest mee naar het bureau. De man weigerde alle medewerking en is ingesloten.


* Diefstal autos

ZANDPOL Aan de Vlierweg werd gistermiddag een auto in een sloot aangetroffen. Bij onderzoek bleek dat de auto gisteren eerder op de dag was gestolen. Voordat de eigenaar aangifte kon doen van de diefstal was dus zijn auto al terug. Er zijn geen aanwijzingen richting de daders van deze diefstal.

HOOGEVEEN Gistermiddag werd door een 22-jarige inwoner van Nieuw-Balinge aangifte gedaan van diefstal van zijn Citroën personenauto. Hij had deze auto rond 14.00 uur geparkeerd op het Stationsplein, toen hij rond 16.30 uur terugkwam bleek zijn auto verdwenen te zijn. Nadat de aangever het bureau verlaten had, kwam de melding binnen dat aan de Boerveldweg in Stuifzand een auto in de sloot lag. Het bleek de auto van de inwoner van Nieuw-Balinge te zijn.


* Diefstal uit autos

ASSEN Gisteren overdag is er ingebroken in een auto aan de Jan Bommerstraat. Een portierslot werd geforceerd. Uit de auto werd een minidisc-player gestolen.

Ook aan de Van Riebeeckstraat werd gisteren ingebroken. Hier vernielden de dieven een ruit van de auto. Gestolen werden een radardetector, een radio/cd speler, een versnellingspookknobbel en een GSM-toestel. Totale schade is nog niet bekend.

SPIER Aan de Oude Postweg werd ook ingebroken in een auto. Een ruit werd vernield en de radio/cd speler werd gestolen. Ook een pakje sigaretten verdween in de handen van de dief.


* Autoinbrekers op heterdaad aangehouden

RODEN Gisteravond kwam bij de politie de melding binnen dat er aan de Jasmijnlaan 2 personen bezig waren een auto open te breken. De politie die snel ter plaatse was zag nog juist dat de personen bij de auto wegliepen. Deze beide mannen, een 19-jarige uit Donkerbroek en een 25-jarige uit Roden, konden ter plaatse worden aangehouden. Verdachten hadden nog gestolen goederen uit de auto bij zich. Beide zijn ingesloten en het onderzoek zal vandaag worden voortgezet.


* Inbraak in woningen

HOOGERSMILDE Werd gistermiddag ontdekt dat er in een aanbouwzijnde woning aan de Bosweg was ingebroken. Om binnen te komen was de achterdeur geforceerd. Gestolen werd een pneumatische boormachine en een afkortzaag.
De totale schade is nog niet bekend.

HOOGEVEEN Gisteren overdag werd ingebroken aan een woning aan de Duivenschoonstraat. De voordeur was geforceerd om binnen te komen. In de woning zijn diverse kasten doorzocht. Gestolen zijn in ieder geval sieraden en een fototoestel. De bewoonster zal na het opruimen van de rommel inventariseren of er nog wat weg is.

ASSEN Gisteren is er ingebroken in het padvindersgebouw aan de Houtlaan. Een ruit aan de voorzijde werd geforceerd. Ook in het gebouw werd nog een deur geforceerd alsmede een deur van een kast. Gestolen werd een computer, een
cd-speler en een aantal kratten met lege bierflesjes. Nagegaan moet worden of er nog meer weg is.


* Inbraak in bedrijf

EELDE Afgelopen nacht werd gezien dat bij een zaak aan de Hoofdweg werd ingebroken. De politie kon even later aan de hand van signalementen een 45-jarige man uit Hooghalen, alsmede een 34-jarige man en een 24-jarige man, beide zonder vaste woon- of verblijfplaats, aanhouden. De drie mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.


* Winkeldiefstal

EMMEN Gistermiddag werd een 39-jarige inwoonster van Aalden betrapt bij het stelen van goederen in een winkel aan de Hoofdstraat. Het personeel zag dat zij goederen meenam en zonder betalen de winkel verliet. Zij is door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Het bleek dat de vrouw 5 kettinkjes met hangers, een trui, een shirt, een paar vingerhandschoenen, een sleutelhanger en pantykousjes gestolen had. Ook een flesje supergloss en een tandenborstel kwamen boven water. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten.


* Hennepkwekerij

TYNAARLO Gisteren heeft de politie op een zolder van een schuur bij een woning aan de Dorpsstraat een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. In de professioneel opgezette kwekerij werden 600, nagenoeg volgroeide planten aangetroffen. De planten, lampen, filters en verdere toebehoren, zijn in beslag genomen en vernietigd. De benodigde stroom voor deze kwekerij was illegaal afgetapt. Tegen de 39-jarige bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe